Ibercaja retira la denúncia contra la PAH, que encartella la seu d’un altre banc

REDACCIÓ
Publicat: 
14-02-2020
Actualitzat: 14-02-2020 9:39
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Ibercaja retira la denúncia contra la PAH, que encartella la seu d’un altre banc

El judici que ahir s’havia de celebrar contra un membre de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) no es va portar a terme ja que l’entitat bancària que va interposar la denúncia, Ibercaja, la va retirar després de reunir-se amb representants de l’entitat i amb el tinent d’alcalde d’Habitatge de la Paeria, Sergi Talamonte. El banc havia portat a judici un dels activistes per encartellar l’oficina que l’entitat té a la rambla Ferran. L’entitat va dur a judici dos membres de la PAH el desembre passat, precisament per una acció similar per la qual ahir van retirar la denúncia.

De moment espera sentència, i encara ha de celebrar-se una altra vista als tribunals per una altra denúncia que Ibercaja va presentar contra membres d’aquesta plataforma. Respecte al que va succeir ahir, la PAH es va mostrar satisfeta de poder obrir “la via del diàleg” després que vint-i-quatre entitats socials de la ciutat els donessin el seu suport. Així mateix, van criticar el fet que el banc “volgués utilitzar com a testimoni una persona que es va infiltrar diverses vegades a les assemblees de la PAH”.

Paral·lelament, activistes de l’entitat van encartellar i ocupar una altra oficina bancària, aquesta de CaixaBank, a la plaça de la Sal per demanar la dació en pagament i el lloguer social per a dos dels seus membres.

Comparteix

També t'interessarà