Ilerna acull la presentació d'un llibre sobre el neuromàrqueting

REDACCIÓ
Publicat: 
16-10-2022
Actualitzat: 16-10-2022 16:13
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Ilerna acull la presentació d'un llibre sobre el neuromàrqueting
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

El professor i investigador lleidatà doctor en comunicació, enginyer i músic, Jordi Àngel Jauset Berrocal, publica el seu tretzè llibre sota el títol "Però ..., ¿qué le hace la música a mi cerebro? Neuromarketing, consumo y branding", editat per Letrame Grup Editorial.

La presentació del llibre tindrà lloc el proper dimecres 26 d’octubre, a les 18:00 h, a la sala d’actes del Centre Integral de Formació Professional ILERNA, ubicat al carrer La Palma, 33.

En aquesta jornada, l’autor de l’obra anirà acompanyat de la terapeuta
artística creativa i professora de neuromarketing del centre ILERNA, Gemma
Abelló
, on el públic assistent podrà comprovar fins a quin punt el so o un
fragment musical actuen sobre els nostres records, i com el temps pot influir en una decisió de compra impulsiva i no conscient.

L'obra, neix com a part de l'activitat docent de l'autor en el Màster de Neuromàrqueting de la Universitat Autònoma de Barcelona, i el seu interès per la neurociència i la neuromúsica.

En el llibre, s'exposa què és i en què es basa el Neuromarketing, i es debat fins a quin punt els estímuls sonors i / o musicals poden arribar a influir en la decisió de compra del potencial consumidor. Dividit en quatre capítols, l'autor assegura "que no pretén ser un exhaustiu manual de consulta ni un treball acadèmic, sinó una obra pràctica redactada amb llenguatge divulgatiu però conservant el rigor acadèmic".

Pel que fa a la temàtica dels capítols, el primer tracta sobre el Neuromarketing, els seus objectius i es descriuen les seves tècniques. El segon, està dedicat a la interacció música-cervell: es reflexiona sobre la música i la seva influència emocional. El capítol tercer es dedica a aspectes pràctics: la música en publicitat i l'àudio branding, o logotips sonors, que últimament estan experimentant certa expansió. Es comenten quins són els efectes dels paràmetres musicals i s'exposen alguns exemples d'implantació de la música en diversos establiments comercials. I, el quart i últim, exposa diverses investigacions mostrant exemples de notícies aparegudes en els mitjans de comunicació en relació amb investigacions i tècniques de Neuromàrqueting.

Jauset, que actualment dirigeix el primer màster en Neuromúsica de l’estat espanyol, mostra la seva satisfacció amb el resultat de la seva obra: "Les opinions que he rebut m’indiquen que és un llibre atractiu, pràctic i clar". A més, el professor confia que la seva obra sigui una bona guia, útil tant per a estudiants com per a empresaris i professionals de la publicitat i el màrqueting.

Sinopsi:

En aquesta obra s'exposa com la música, llenguatge de comunicació i vehicle d'expressió i evocador d'emocions, és capaç d'induir una diversitat de canvis i respostes cerebrals que afecten els dominis emocional, cognitiu, fisiològic, i físic. Aquest coneixement, aportat per les investigacions en neurociència, és utilitzat pel Neuromarketing per estimular i augmentar el record de producte / marca, així com la probabilitat de permanència o compra en un establiment comercial.

Comparteix

També t'interessarà