Iman Benataya, nova Defensora de la Infància i l’Adolescència de Lleida

REDACCIÓ
08-08-2019
  • Iman Benataya, nova Defensora de la Infància i l’Adolescència de Lleida

Iman Benataya Serghini és la nova Defensora de la Infància i l’Adolescència de Lleida. El paer en cap, Miquel Pueyo, ha signat aquesta setmana el decret que així ho estableix i que diposita en Benataya les funcions pròpies d’aquesta figura. La Defensora de la Infància vetlla per la defensa dels drets d’aquest col·lectiu i en atendre quines són les seves inquietuds i demandes perquè el govern local les tingui en compte a l’hora de dissenyar el seu projecte de ciutat, on els nens i les nenes i els/les adolescents puguin fer sentir la seva veu i tinguin el seu protagonisme.

Iman Benataya és una jove de 22 anys, que actualment exerceix com a comunnity manager. Graduada en Comunicació i Periodisme Audiovisuals a la Universitat de Lleida, té experiència com a fotògrafa freelance i ha tingut contacte amb mitjans de comunicació -com a redactora i locutora de Catalunya Ràdio-. Assumeix el càrrec amb il·lusió, ganes d’aportar noves idees i de d’escoltar i de connectar amb els infants i els adolescents, per construir una ciutat amb valors.

La Defensora de l’Infant forma part del Consell Assessor municipal de la Infància i l’Adolescència. És un òrgan permanent de participació ciutadana en els assumptes municipals en relació amb aquells àmbits d’activitats pública municipal que afectin o es refereixin a la infància i l’adolescència. Es va aprovar pel Ple de l’Ajuntament el 30 d’octubre de 1998. Està constituït, a més de la Defensora, d’assessors independents, representants de les administracions de Lleida, diferents federacions, col·legis professionals, representants de grups polítics i nois/es del Plenari dels Infants. Els experts assessors constitueixen la comissió permanent.

Els objectius principals del Consell són:

  • Fomentar la participació directa dels infants i adolescents
  • Assessorar al municipi i directament a la Defensora de l’Infant de diferents programes i actuacions que es realitzin a la ciutat
  • Potenciar la coordinació entre diferents Institucions que actuïn en l’àmbit de la infància
  • Fomentar l’aplicació de polítiques i actuacions municipals encaminades a la defensa dels drets de l’infant

Benataya relleva en el càrrec a Maria Jesús Cabau. Anteriorment havia ocupat aquest càrrec Maria Burgués.

Comparteix

També t'interessarà