Impuls al creixement econòmic a través del Canal Segarra-Garrigues

REDACCIÓ
Publicat: 
07-09-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Impuls al creixement econòmic a través del Canal Segarra-Garrigues

L’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat en Junta de Govern Local la formalització d’un conveni amb la Diputació de Lleida en el marc del Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Motors per al Segarra – Garrigues. L’acord suposa un nou impuls a aquesta iniciativa que promou la innovació en el regadiu i el foment de l’agroindústria arran de les oportunitats de creixement que genera el Canal Segarra – Garrigues. Així, la Diputació de Lleida col·laborarà en la coordinació del “PECT – Motors per al S&G”, tasca que lidera l’Ajuntament de Tàrrega, i aportarà una subvenció per un import del 25% de les despeses validades en la certificació final de la gestió del projecte, amb un topall màxim de 44.971 euros.

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú posa de relleu el compromís de la Diputació de Lleida per ajudar a tirar endavant la gestió del “PECT – Motors per al S&G”, un projecte “que apuntala Tàrrega com la capital territorial del sistema Segarra-Garrigues i certifica una aliança estratègica en favor del desenvolupament del territori”. L’acord també ja ha rebut el vistiplau de l’ens provincial. El pressupost aprovat en el seu dia per a la coordinació del PECT – Motors per al S&G” fou de 233.623 euros amb ajuts emmarcats en la RIS3CAT i el programa operatiu FEDER de Catalunya.

L’Ajuntament de Tàrrega és un dels impulsors del “PECT – Motors per al S&G” juntament amb l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), l'Associació ACORD i la Fundació Mas Badia. El seu principal objectiu és la introducció de conreus amb un alt valor afegit i que resultin més rendibles per a les explotacions agràries. Això suposa, a més, la millora de la qualitat de vida de la població rural i una major sostenibilitat mediambiental. A la vegada es vol facilitar la incorporació de nous agricultors joves a la zona amb capacitat empresarial potenciant així la fixació de població al territori.

Comparteix

També t'interessarà