Impulsen un programa de teràpia assistida amb gossos per a nens i joves tutelats

REDACCIÓ
20-12-2017
  • Impulsen un programa de teràpia assistida amb gossos per a nens i joves tutelats

El Col·legi de Veterinaris de Lleida i Actua, empresa cooperativa que presta atenció a nens i adolescents tutelats per la Generalitat de Catalunya, han firmat un conveni de col·laboració per oferir un programa de teràpia assistida amb gossos. L’objectiu és treballar en l’àmbit emocional i social per millorar la relació d’aquests nens i joves amb l’entorn i potenciar les habilitats socials, així com altres aspectes com l’autoestima, l’autosuficiència i la seguretat en un mateix.

El conveni entre Actua i el Col·legi de Veterinaris arriba després d’aconseguir uns resultats molt positius entre nens i joves que van participar en els primers mesos del programa. L’objectiu ara és donar continuïtat a aquesta iniciativa perquè tots els nens i joves amb els quals treballa Actua puguin disfrutar d’aquest programa terapèutic inclòs dins del projecte Tan amics, que dirigeix la veterinària Alèxia Falcó Santamaria.

En la teràpia assistida amb gossos, interactuen tres parts: un terapeuta especialitzat, un gos ensinistrat i una persona a la qual la teràpia pot servir d’ajuda.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?