Inaugurat el curs a l'Aula d'Extensió Universitària de les Garrigues

REDACCIÓ
Publicat: 
07-10-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Inaugurat el curs a l'Aula d'Extensió Universitària de les Garrigues
    Peu de foto: 
    Ajuntament de les Borges Blanques

Més de 200 persones han participat aquest dijous a la tarda a la sessió inaugural de l’Aula d’Extensió Universitària de les Garrigues, que ha anat a càrrec del conseller legítim Josep Rull, qui ha donat a conèixer el vessant més humà de la seva experiència a la presó i ha posat en valor la tasca de la gent gran dels diferents municipis catalans que van participar en el referèndum de l’1-O: “Si vostès no van tenir por, nosaltres no teníem dret de tenir-ne, i aquesta és la força més poderosa”, ha dit Rull.

La sessió, que s’ha desenvolupat al Pavelló de l’Oli de les Borges, també ha comptat amb una introducció de l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau; el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó; el professor d'Història de la Música de la UdL Màrius Bernadó, a càrrec de les Aules d’Extensió del territori, i el president de l’Aula de les Garrigues, Ramon Miró. A continuació, ha tingut lloc la conferència del conseller legítim.

La força de la gent gran de les Garrigues

Durant l’acte inaugural de l’espai, el conseller legítim també ha destacat la força de voluntat de la gent gran de les Garrigues que s’han apuntat a l’Aula, que “no té a veure amb l’edat, sinó amb la voluntat de transcendir”, i ha encoratjat tothom a participar en les conferències que es duran a terme.

Una aposta per la formació de qualitat feta des del territori

Per la seva banda, l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha destacat la tasca que compleix l’Aula a l’hora de “posar la cultura de nivell universitari a l’abast de totes les garriguenques i els garriguencs”. Per a Palau, cal posar en valor aquest espai que promou el pensament i la formació de la nostra gent, “en un territori que massa sovint veu centralitzada la seva oferta formativa més específica a les grans capitals del país”. Per tant, per a l’alcaldessa borgenca, aquesta Aula és “una aposta per la formació específica feta des del territori, perquè creiem que la proximitat és una de les claus per garantir que la nostra educació sigui de qualitat”, ha dit.

El president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, ha destacat la gran feina que ha fet l’Aula d’Extensió Universitària per la comarca de les Garrigues durant aquests deu anys, i els ha animat a continuar amb les seves propostes.

Igualment, el president de l’Aula de les Garrigues, Ramon Miró, ha tingut un record per la Montse Rubió, alumna i membre de la Junta de l’Aula, que va traspassar ara fa uns mesos, per la seva tasca incansable per la gent. Miró ha posat en valor la resposta positiva de la població i ha explicat que “no ens manca la il·lusió, malgrat el pas dels anys”.

Per la seva banda, el responsable de les Aules del territori, Màrius Bernadó, ha detallat que ara per ara hi ha 25 aules a les comarques de Lleida i que es tracta d’un fenomen que funciona molt bé. Bernadó ha destacat la importància de reprendre l’activitat després de l’estiu, i la tasca d’aquesta iniciativa a l’hora de crear una comunitat al territori, unida pel desig de saber i de compartir del col·lectiu.

Deu anys al servei de la gent de les Garrigues

L’Aula d’Extensió Universitària de les Garrigues va obrir les seves portes l’any 2013, i en aquests deu anys d’activitat, ha tingut una molt bona rebuda per part de la població de les Garrigues, i molt especialment de la seva gent gran. El curs passat, l’Aula va reunir un total de 280 alumnes de 18 pobles de la comarca, i en aquest curs està previst igualar les xifres de l’any passat. Les inscripcions encara estan obertes, i l’organització confia que incrementin arran de la sessió inaugural d’aquest dijous. L’Aula organitza entre una i dues conferències mensuals, entre els mesos d’octubre i de juny. Cada sessió reuneix entre 180 i 220 assistents.

Comparteix

També t'interessarà