⏯️ Iniciativa de Sàhara Ponent per proveir d'aliments els refugiats sahrauís

REDACCIÓ
Publicat: 
13-05-2020
Actualitzat: 13-05-2020 13:43
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Iniciativa de Sàhara Ponent per proveir d'aliments els refugiats sahrauís

Sàhara Ponent ha posat en marxa un projecte solidari destinat a proveir de menjar i d'aigua els refugiats dels campaments sahrauís situats al desert d'Algèria, i que ara mateix no poden rebre aliments d'altres països pel tancament de fronteres provocat pel COVID-19. Batejada amb el nom de "Pandearena", la campanya té l'objectiu d'ajudar 100 famílies durant els 3 mesos més durs de la crisi sanitària.

La iniciativa possibilita fer una aportació econòmica, la qual es destina a fer cistelles bàsiques d'aliments pensades per alimentar una família sahrauí durant 3 setmanes. Els interessats poden formalitzar les donacions entrant a la pàgina https://www.migranodearena.org/reto/21934/pandearena#.XrRdBq_iyZg.link.

Els responsables de Sàhara Ponent consideren que el projecte humanitari destinat als camps de refugiats sahrauís es fonamental per mitigar la crisi alimentària que pateixen les 200.000 persones que hi viuen. Aquesta població subsisteix exclusivament d'una ajuda humanitària que ara mateix no arriba a causa del tancament de fronteres (cal recordar que fins i tot hi ha caravanes d'ajuda alimentària aturades a mig trajecte per aquest fet).

Els fons recaptats serveixen per comprar aliments a proveïdors algerians (els campaments estan situats en aquest país) i confeccionar les cistelles d'aliments que posteriorment són lliurades a les famílies sahrauís. Des de la web esmentada es pot fer el seguiment del projecte i visualitzar les fotografies dels lliuraments que es van fent.

El projecte s'adreça també a potenciar els lligams històrics que uneixen el poble sahrauí amb el poble espanyol i a conscienciar la societat sobre el problema que pateix el col·lectiu sahrauí des fa més de 40 anys.

Comparteix

També t'interessarà