Inno4Agro convertirà l'antic edifici de Capitania en un espai d'Innovació Agroalimentària al Parc Científic de Lleida

ACN
17-01-2020
  • Inno4Agro convertirà l'antic edifici de Capitania en un espai d'Innovació Agroalimentària al Parc Científic de Lleida
  • Inno4Agro convertirà l'antic edifici de Capitania en un espai d'Innovació Agroalimentària al Parc Científic de Lleida

El consell general del projecte Inno4Agro, celebrat aquest dijous al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, ha fet balanç del 2019 i ha establert les accions previstes per al 2020. Durant la reunió, s'han detallat les diferents operacions previstes dins del projecte, el seu estat d'execució, les accions realitzades i el calendari de les que es duran a terme els mesos vinents. Entre les actuacions previstes, destaca l'aprovació del projecte de rehabilitació de l'antic edifici de Capitania on s'ubicarà l'Agrolivinglab, que iniciarà les seves obres durant el 2020 per finalitzar-les l'any 2021. Aquest edifici estarà destinat a acollir un espai de cocreació per a la innovació en el sector agroalimentari agrolivinglab, així com la instal·lació d'empreses del sector TIC, especialitzades preferentment en el sector agroalimentari.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha destacat que, per al govern municipal, Inno4Agro "és un projecte molt important", que, a més, relliga etiquetes essencials en el futur com a territori i en la seva activitat econòmica, relliga la producció d'aliments, salut, turisme en un sentit ampli en tot el que és patrimoni". Així mateix, ha destacat l'aprovació de la convocatòria del projecte per a la construcció d'un espai d'innovació agroalimentària, fet que "suposa la recuperació i la rehabilitació del que es coneix com l'antic edifici de Capitania, que en aquests moments estava a l'espera d'aquest acord".

Durant el consell, també s'ha aprovat la creació d'un manual propi de metodologia de l'agrolivinglab, a partir dels coneixements adquirits conjuntament amb altres livinglabs. En aquest manual es preveu recollir-hi l'establiment d'una metodologia de treball i paral·lelament el desenvolupament d'accions i tallers dirigits a l'aprenentatge de la metodologia d'innovació oberta i la recerca dels reptes del sector agroalimentari de les terres de Lleida.

La creació d'una marca 'Lleida' basada en l'especialització territorial, serà també un dels puntals d'aquest 2020. L'agroalimentació vinculada al producte, a la salut, a l'espai, al turisme, al talent serà l'essència d'aquesta "marca", la qual es crearà amb la participació dels agents del territori, identificats en la quàdruple hèlix, i recollirà la voluntat de projectar-se a l'exterior i, alhora, configurar l'atractivitat del territori.

Pel que fa a les accions realitzades durant l'any 2019, s'ha destacat la inauguració de la Planta Pilot de Tecnologia dels Aliments al Parc Científic de Lleida, la realització de diferents jornades tècniques com el 2n Fòrum Agroalimentari, la col·laboració en l'exposició 'Dones que van canviar el món', la participació a Fira de Sant Miquel, la creació dels diferents canals de comunicació com la web o les xarxes socials per donar a conèixer Inno4Agro i la participació en diferents fòrums, reunions, i trobades on s'ha presentat el projecte.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?