Inscripcions obertes per participar en la 31a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa “Fono”

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
04-04-2024
Actualitzat: 04-04-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Inscripcions obertes per participar en la 31a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa “Fono”
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Cultura, ha anunciat la convocatòria de la 31a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa “Fono” per a aquest any 2024. Les bases de la Mostra ja han estat publicades al Butlletí Oficial de la Província, establint com a data límit per a les sol·licituds el 17 d’abril.

La 31a edició de la Mostra “Fono” tindrà lloc a la tardor, durant els mesos de setembre i octubre, en el complex del Teatre Municipal de l’Escorxador, com és habitual. Les companyies i entitats interessades poden presentar les seves propostes d’acord amb els requisits establerts a les bases, amb l’objectiu de ser seleccionades per a representar els seus espectacles en aquest esdeveniment. La Mostra té com a finalitat promoure, dinamitzar i difondre les activitats escèniques d’entitats amateurs sense ànim de lucre de la ciutat, amb una activitat principal centrada en el teatre, la dansa i el circ.

A la darrera edició celebrada al juny de 2023, van participar un total de dotze companyies amateurs de la ciutat en la Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa “Fono”.

Orígens i evolució

La Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa, coneguda com “Fono”, va iniciar-se l’any 1992 com a plataforma per a les creacions locals. Inicialment concebuda com a concurs, les companyies i l’Ajuntament van decidir donar-li forma de competició, amb un grup guanyador triat pel vot de les mateixes companyies participants. Després de la inauguració del Teatre Municipal de l’Escorxador l’any 1998, la gestió de la Mostra va passar a formar part del departament d’Arts Escèniques de l’Ajuntament, obrint-se la convocatòria a tots els grups locals i abandonant el format de concurs.

La Mostra ha esdevingut un element clau per a la creació escènica comunitària i social a Lleida, i rep el seu nom en honor a Josep Fonollosa, conegut com “Fono”, director del grup AEM-Belles Arts Teatre i destacat dinamitzador cultural del Cercle de Belles Arts de Lleida, que va morir al juliol de 2006.

Comparteix

També t'interessarà