Instal·lacions esportives de Cervera guanyaran eficiència energètica

REDACCIÓ
21-02-2020
  • Instal·lacions esportives de Cervera guanyaran eficiència energètica

La Paeria de Cervera invertirà aquest any 228.888 euros a proveir aigua calenta amb un sistema comunitari les instal·lacions de la zona esportiva. Ho farà mitjançant una subvenció de 206.000 euros de la Diputació dedicada a equipaments esportius i la resta amb fons propis. El sistema es va projectar en el seu dia per proveir amb energies renovables el futur poliesportiu, pendent d’aprovació per part de la Generalitat.

Tanmateix, retards en aquesta obra han portat a replantejar la proposta i reformular-la per subministrar electricitat i aigua calenta a la piscina coberta i al pavelló polivalent. Per fer-ho, el projecte preveu destinar la meitat de la inversió a un equip d’aerotèrmia, una tecnologia que aprofita la calor a l’aire per alimentar sistemes d’aigua calenta amb una elevada eficiència energètica.

El sistema combinarà aerotèrmia per a calefacció i panells solars per a electricitat

La resta del pressupost es destinarà a instal·lar a la teulada plaques fotovoltaiques amb una potència d’uns 35 KW per generar electricitat. Està previst que, una vegada es construeixi el poliesportiu, aquest sistema proporcioni calor i electricitat tant al nou edifici com al pavelló polivalent i la piscina.

S’ha de recordar que, des de fa dos setmanes, també l’institut La Segarra, al costat de la zona esportiva, ja va inaugurar una planta fotovoltaica que permetrà reduir el consum elèctric en un 40 per cent.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta