Instal·len plaques solars a l'edifici del Bisbat de Lleida per l'autoconsum

ACN
Publicat: 
02-09-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Instal·len plaques solars a l'edifici del Bisbat de Lleida per l'autoconsum
    Peu de foto: 
    Bisbat de Lleida
  • Instal·len plaques solars a l'edifici del Bisbat de Lleida per l'autoconsum
    Peu de foto: 
    Bisbat de Lleida

L’edifici del Bisbat de Lleida disposarà en els propers dies d’una instal·lació de plaques solars d’autoconsum que permetran estalviar un 33% de l’electricitat anual que consumeix la seu de la Diòcesi. Operaris de l’empresa lleidatana Atlas Green Energy estan ultimant aquesta setmana el muntatge de 32 panells solars de 465 Wp sobre una estructura metàl·lica prèviament instal·ladaen un terrat de l’edifici que dona al pati del Palau Episcopal i que té l’orientació idònia per optimitzar el rendiment de les plaques. Així, l’empresa instal·ladora calcula que el Bisbat podrà estalviar un terç de la seva factura elèctrica actual sumant l’energia que produirà i consumirà directament, més els excedents que s’abocaran a la xarxa.

La potència total instal·lada és de 14,88 kWp que permetran deixar de produir 13 tones de CO2 l’any, el que equivaldria a retirar quatre vehicles de combustió de la circulació o plantar 2.119 arbres cada any. Segons els càlculs d’Atlas Green Energy la inversió podria amortitzar-se en menys de cinc anys.

D’aquesta manera, el Bisbat de Lleida fa una aposta decidida per lluitar des de la seva capacitat d’actuació contra el canvi climàtic, seguint així les recomanacions dels Objectius de Desenvolupament Sostenible inclosos a l’Agenda 2030, que en el seu punt número 7 reclama “impulsar la utilització d’energies renovables en calefacció i transport” amb la mirada posada en protegir el medi ambient. El Papa Francesc també s’ha mostrat favorable en més d’una ocasió a l’ús d’energies netes. De fet l’Estat del Vaticà té l’objectiu de reduir a zero les emissions netes a l’atmosfera al 2050 gràcies a la instal·lació de panells solars, l’ús de vehicles elèctrics o llums de baix consum, iniciatives que pretenen enviar un missatge al món.

La primera parròquia de la diòcesi de Lleida en instal·lar panells solars d’autoconsum a la teulada va ser Santa Maria de Gardeny. Abans, les Llars del Seminari ja havien instal·lat plaques a l’edifici i actualment diverses parròquies estan estudiant la possibilitat de fer-ho.

Comparteix

També t'interessarà