Instal·len un laboratori per testejar tecnologia 5G al territori

ACN
Publicat: 
19-07-2021
Actualitzat: 03-12-2021 10:50
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Instal·len un laboratori per testejar tecnologia 5G al territori
  • La Cambra de Comerç de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació del LAB 5G de l'Àrea 5G de Ponent, un nou espai al centre de la ciutat que permetrà a les empreses lleidatanes disposar d'aquesta connectivitat de cobertura, així com poder provar els

La Cambra de Comerç de Lleida ha presentat aquest dilluns un laboratori 5G que s'hi ha instal·lat perquè les empreses puguin testejar tecnologia 5G a Lleida, sense necessitat d'haver de desplaçar-se a altres ciutats com Barcelona. Un dels primers projectes que s'hi estan provant són uns ruters que s'instal·larien en uns bancs públics per poder connectar-se a Internet. S'estudia, a més, col·locar-hi unes plaques solars per alimentar el ruter i els bancs servirien també com a aparcament de patinets. Aquest projecte l'està desenvolupant l'empresa lleidatana PIRA Technology que aquests dies esta provant la cobertura de diversos ruters per trobar-ne l'adient. Calculen que els bancs públics amb ruter podrien ser una realitat a finals d'any.

La Cambra de Comerç de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació del LAB 5G de l'Àrea 5G de Ponent, un nou espai al centre de la ciutat que permetrà a les empreses lleidatanes disposar d'aquesta connectivitat de cobertura, així com poder provar els seus productes i serveis amb aquesta nova tecnologia abans de treure'ls al mercat.

El LAB 5G, ubicat a la tercera planta de la Cambra de Comerç de Lleida, podrà ser utilitzat per totes les empreses que ho desitgin, de forma gratuïta, que tindran a la seva disposició diverses eines de connexió a Internet, mesuradors, components per provar eines d'IoT (Internet de les Coses), material d'ofimàtica i fonts d'alimentació, entre d'altres. Per fer ús del LAB 5G s'haurà de concertar cita prèvia.

El Laboratori, que es dedicarà a provar nous dispositius que faran servir tecnologia de telefonia mòbil de cinquena generació (5G), permetrà donar un impuls a sectors com ara l'agroalimentari, ramader i la sanitat animal, així com a la provisió de recursos hídrics i el de les ciutats intel·ligents.

El president de la Cambra de Comerç, Jaume Saltó, ha explicat que la idea d'aquest projecte és que totes aquelles empreses que vulguin provar dispositius o solucions en l'àmbit 5G, tinguin un espai on ho puguin fer, amb la doble finalitat que“les empreses del territori no hagin de marxar de Lleida per fer-ho i fer créixer les empreses en l'àmbit tecnològic amb aquesta tecnologia.

Saltó ha afegit que la implantació d'aquest laboratori és la primera peça d'una xarxa que vol assolir alts percentatges d'implantació a finals d'any. El següent pas, ha dit Saltó, és que "aquest espai es vagi replicant al territori i es pugui provar al camp". D'ençà que el projecte està en marxa, fa aproximadament un mes, hi han mostrat interès una quinzena d'empreses i tres han passat per aquest laboratori per realitzar proves.

El projecte, anomenat 'Lleida On', és fruit de la col·laboració entre Generalitat, Diputació de Lleida, Paeria, Cambra de Comerç, Mobile World Capital Barcelona, Fundació i2CAT i Telefónica. S'hi incorporaran també la Universitat de Lleida i el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà