⏯️ Instal·len una nova carpa a Lleida per reforçar l'atenció covid-19 en Primària

ACN
Publicat: 
12-07-2020
Actualitzat: 12-07-2020 15:20
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Instal·len una nova carpa a Lleida per reforçar l'atenció covid-19 en Primària
  • Instal·len una nova carpa a Lleida per reforçar l'atenció covid-19 en Primària
  • La carpa instal·lada al costat del CUAP Prat de la Riba de Lleida
  • Pla general de la carpa instal·lada al costat del CUAP Prat de la Riba de Lleida
  • La carpa instal·lada al costat del CUAP Prat de la Riba de Lleida i pacients fent cua a l'exterior del CUAP
  • Pla general de la carpa instal·lada al costat del CUAP Prat de la Riba de Lleida
  • Moment del muntatge de les dues àrees sanitàries mòbils dins la carpa instal·lada al costat del CUAP Prat de la Riba de Lleida

Salut ha instal·lat una nova carpa a Lleida perquè funcioni com a sala d'espera de persones sospitoses de covid-19 i per fer també proves PCR. S'ha instal·lat al costat del CUAP Prat de la Riba, al carrer Salmeron, que ha quedat tallat al trànsit. La carpa, cedida per la Diputació de Lleida, té uns 200 metres quadrats i una capacitat per a 12 persones, 6 a cadascuna de les 2 àrees sanitàries mòbils que el SEM ha instal·lat dins. L'objectiu de la carpa, tal com ha explicat el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, és reforçar l'atenció de casos de coronavirus a l'Atenció Primària i separar circuits per garantir així la seguretat de pacients que acudeixin al CUAP per altres patologies no relacionades amb la covid-19. 
Comella ha explicat que, a més de la carpa instal·lada a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, aquest dissabte entra en funcionament una altra estructura, al CUAP Prat de la Riba, que obre 24 hores. "Garantirà la seguretat dels usuaris perquè hi aniran pacients amb simptomatologia de covid i per tant ens permetrà fer una separació de circuits i deixar el CUAP per pacients amb altres patologies", ha afegit.

El director del CatSalut ha assegurat que es continuarà treballant per oferir el millor servei perì ha insistit en la importància que tothom tingui clar que la tensió sobre el sistema segueix creixent com a conseqüència del volum de contagis. Comella ha reconegut que s'està treballant amb la possibilitat de prendre noves decisions des del punt de vista assistencial, com ara concentrar alguns recursos en alguns CAP, depenent com evolucioni la pandèmia.

14 residències cribrades i s'espera arribar a les 33 divendres

Comella també ha explicat que aquest dissabte s'hauran cribrat ja 14 residències de gent gran del Segrià. Així mateix, ha afegit, està previst dimarts haver arribat a les 21 i divendres a les 33 residències de gent gran que hi ha a la comarca. "És un dels col·lectius que més ens preocupa per la seva vulnerabilitat i el volem tenir controlat", ha dit.

En aquest sentit, el director del CatSalut ha fet una crida a les persones grans que no viuen en residències i també a aquelles persones amb patologies prèvies perquè extremin les precaucions. Els recomana per exemple sortir al carrer en hores amb menys afluència de gent i alerta que vigilin amb els seus contactes socials. "Fins i tot amb les seves famílies si hi ha gent jove que tenen més contacte social", ha destacat Comella. "Les famílies hem de ser corresponsables amb les persones més vulnerables i hem de protegir els grans del risc d'infecció", ha dit.
 

Comparteix

També t'interessarà