Integra Pirineus desbrossarà la línia per portar la llum als 50 veïns de Sallent

C. SANS
04-04-2019
  • Integra Pirineus desbrossarà la línia per portar la llum als 50 veïns de Sallent

Coll de Nargó ha fet un nou pas per portar el subministrament d’electricitat al mig centenar de veïns de la vall de Sallent, un projecte que l’ajuntament ha reprès després d’anys en suspens. El consistori ha adjudicat els treballs per desbrossar el terreny cobert de vegetació al traçat de la línia elèctrica a Integra Pirineus. Es tracta d’una fundació privada que té com a objectiu la inserció social i laboral de persones en risc d’exclusió a l’Alt Urgell.

El projecte va començar a prendre forma el 2011 amb la instal·lació de 122 torres elèctriques i transformadors. Tanmateix, la crisi va obligar a paralitzar els treballs.

Després de vuit anys, l’ajuntament executarà l’última fase del projecte, però el pas del temps ha obligat a renovar la documentació per adaptar-la a la normativa; repintar les torres, i desbrossar el corredor de la línia principal, ara cobert per vegetació.

El consistori ha adjudicat aquests treballs silvícoles a Integra Pirineus per un import total de 42.169 euros. Duraran un màxim de quatre mesos i inclouran una superfície de nou hectàrees, distribuïdes en poc més de dotze quilòmetres. La previsió és que la llum pugui arribar a les primeres cases abans que s’acabi l’estiu.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next