Íntims Produccions, o com posar sobre els escenaris el valor del teatre i l'amistat

LLEIDACOM/ Griselda Mas
25-01-2019
  • Íntims Produccions, o com posar sobre els escenaris el valor del teatre i l'amistat

Us imagineu viure amb les mateixes persones l'adolescència, la vida universitària, obrir una companyia i viure sota la mateixa teulada tots junts? El talent d'avui està format per cinc amics de tota la vida que ho fan quasi tot junts. L'Isaac Baró, l'Oriol Esquerda, la Sandra Pujol, el Xavier Teixidó i el Marc Cartanyà, amb qui hem parlat, formen Íntims Produccions i es pot dir que són inseparables. I que duri! 

El Marc explica que la passió de tots cinc pel teatre va començar a l'Aula de Teatre de Lleida. Allí van aprendre tot el necessari i el 2012 van fer un pas endavant i van fundar Íntims Produccions. Un any després, van presentar la seva primera peça, "El lloc", a la FiraTàrrega. "Al principi posar un nom a la companyia va ser complicat però, teníem molt clar que volíem fer una mena de declaració d'intencions a través del nostre teatre". Resulta que el teatre argentí té molt a veure amb les seves influències, ja que és més intens, proper i en petit format. "Ens agrada que hi hagi una distància curta entre nosaltres i el públic, per això li vam posar aquest nom", diu el Marc. 

"Pool (no water)"

"No improvisem però, fem que el teatre estigui viu, obert i que succeeixin coses, que cada dia que representem una peça sigui diferent". I és que a aquest grup de joves els hi agrada que hi hagi proximitat amb el públic i que no només la gent es limiti a asseure's en una butaca. Les seves representacions també han anat creixent, ja que van començar amb un espectacle d'unes 60 persones d'aforament i ara és de 160. "Tenim clar que no ens volem tancar a fer coses grans, ja que cada cop ens interessa més. Això sí, el teatre de petit format s'ha implantat per les carències que hi ha", comenta. 

Sobre les seves obres, en tenen 3 i "parlen sobre l'amistat perquè som un grup d'amics". La primera és 'El lloc' (2013) que es basa en el procés d'ocupació i desocupació del Casal Jove de Lleida, que els propis membres d'Íntims Produccions van viure de prop. La segona s'anomena "Wasted" (2015), una història de tres amics d'uns 26 anys i que s'adonen que deixen el món de l'adolescència i entren al món dels adults. L'última és "Pool (no water)" (2017), una peça amb una dramatúrgia arriscada. "Tracta sobre un grup d'amics que viuen junts i que es dediquen al món de les arts plàstiques. Una d'entre el grup d'amics triomfa per sobre de la resta i acaba vivint als EUA. Diguem que es parla d'un doble sentiment: l'enveja i l'amistat", explica el Marc. 

'El lloc'
"Wasted"
"Pool (no water)"

"El teatre ens ha ajudat a viure d'una altra forma i millor. Intentem no fer un teatre ascèptic, sinó amb una forta voluntat popular, que sigui pròxim, que parli sobre l'experiència humana i que sigui accessible, un gran problema que ens preocupa molt.", diu el membre d'Íntims Produccions. Aquest grup de joves també compta amb un bon grapat de col·laboradors en les seves obres. "Per fer les nostres peces sempre necessitem gent que ens ajudi, com a directors i directores fora de la companyia. Per exemple, amb Pool (no water) érem un equip gran i meravellós, una trentena de persones, i vam comptar amb la col·laboració d'un col·lectiu de Barcelona", comenta. 

Íntims Produccions han rondat per tota Catalunya, des de pobles petits fins a grans ciutats i actualment tenen dos projectes en ment: un per aquest 2019 i un altre per l'any vinent. Molta sort i força teatre!

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta