Inversió de més de 45 milions a les carreteres del Govern a Lleida

X.R. / J.G.M.
15-06-2019
  • Inversió de més de 45 milions a les carreteres del Govern a Lleida

El conseller de Territori, Damià Calvet, va anunciar ahir al Parlament una inversió de més de 45 milions per a la conservació de les carreteres de la Generalitat a Lleida. El Govern ha iniciat la licitació, per 45,7 milions, de cinc contractes per a la millora continuada de la xarxa de carreteres de la seua titularitat a les comarques lleidatanes. Calvet va apuntar que en el conjunt de Catalunya la inversió arribarà als 430 milions en els propers 4 anys i va assegurar que “arranquem un nou model de conservació de la xarxa viària basat en la millora continuada i la modernització i dupliquem la dotació pressupostària”, que serà de 107 milions a l’any.

A les terres de Lleida, preveuen destinar un total de 12,8 milions d’euros pel que fa a l’àmbit de conservació de les comarques del pla, 10,7 milions al d’Esterri, 7,4 a Tremp i la mateixa quantitat a Solsona i 7,3 a Ponts. En total, s’actuarà en 1.527 quilòmetres de carreteres de Lleida. Ara es liciten els contractes que corresponen a la conservació d’obra civil, senyalització vertical i barreres de seguretat. Des de Territori, van informar que la conselleria licitarà fins a finals del 2019 altres actuacions per un import total de 300 milions per a la millora continuada de la xarxa viària, també a Lleida.

Damià Calvet va presidir la festa patronal del Gremi de Constructors de les Terres de Lleida

Aquest model de conservació de carreteres busca incrementar la inversió dels 55 milions anuals dels actuals contractes als 107 previstos. L’objectiu, segons la Generalitat, és desenvolupar una política que vagi més enllà de les tasques de manteniment i reposició tradicionals.

Falta mà d’obra en el sector de la construcció

La falta de mà qualificada és un dels principals problemes que tenen les empreses del sector de la construcció. Així ho va confirmar ahir el president del Gremi de Constructors de les Terres de Lleida, Josep Maria Gardeñes, durant la celebració de la festa patronal, que aquest any es va dur a terme a la comarca del Pla d’Urgell i que va presidir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Clavet. Segons Gardeñes, “hem de ser capaços que els joves vegin aquest sector atractiu per a d’aquesta manera poder garantir el canvi generacional, si no, patirem molt perquè les empreses no podran donar resposta a l’activitat que genera el sector”. En aquest sentit, va destacar el fet que diversos centres educatius imparteixen la formació requerida però “encara hi ha poques matrícules, malgrat que hi ha molta demanda”. Gardeñes també va assegurar que l’esmentat sector “es recupera lentament i es consolida, més lentament en obra pública i més en habitatge i construccions residencials”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next