Ipcena insta el Govern a vetar la retirada de nius de la Catedral

REDACCIÓ
12-08-2017
  • Ipcena insta el Govern a vetar la retirada de nius de la Catedral

L’entitat ecologista Ipcena va anunciar aquest divendres que exigirà a la direcció de Biodiversitat del departament de Territori que “prioritzi el medi ambient i la conservació de la biodiversitat davant de l’interès del bisbat de Lleida de treure tots els nius de cigonyes de la Catedral”. Ipcena va reaccionar així a la sol·licitud formulada pel capítol de la Catedral per retirar nius de la teulada i col·locar sistemes antiaus a partir de l’1 d’agost, quan va finalitzar el període de protecció per la cria de les cigonyes.

Una portaveu de la conselleria de Territori informa que han rebut aquesta sol·licitud el 6 de juliol i que hi respondran “una vegada es disposi de l’informe tècnic corresponent”. Segons Ipcena, el capítol vol retirar tots els nius, quan la resolució adoptada la tardor passada pel Govern obliga a mantenir els que estan ubicats als contraforts.

“Farem tot el que estigui a les nostres mans per impedir la destrucció i expulsió de les cigonyes de la Catedral”, afirma l’entitat ecologista.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com passes les vacances d'estiu?