Ipcena pateix “amenaces” al culpar ramaders d’atacs de l’ós

REDACCIÓ
21-07-2018
  • Ipcena pateix “amenaces” al culpar ramaders d’atacs de l’ós

L’associació ecologista Ipcena va denunciar ahir haver rebut amenaces de mort a través de xarxes socials i mitjans digitals, després que l’entitat culpés ramaders d’atacs de l’ós al considerar que “posen la carn en safata” al depredador al no adoptar les precaucions necessàries. Aquestes declaracions van provocar indignació entre el sector. El secretari general d’Ipcena, Joan Vàzquez, va citar comentaris segons els quals “mereix un tret” o que li “obrin el cap” com a exemple de “suposats delictes d’odi, coaccions i amenaces”. Els va qualificar d’“intolerables” i contraris al “dret legítim a defensar el medi ambient”. Els creu sustentats per una “pseudomàfia” al Pallars Sobirà que “actua amb el consentiment de les administracions locals i l’Associació de Ramaders”.

D’altra banda, el consell d’alcaldes del Pallars Sobirà va acordar crear una comissió amb representants del sector ramader, turístic i dels ens locals amb l’objectiu de fixar una postura unitària sobre l’ós a la comarca. “Més enllà d’estar-hi a favor o en contra, s’ha de valorar què implica i quant costa tenir-lo si s’hi està a favor i si és viable retirar-los si s’hi està en contra”, va explicar el president del consell, Carles Isús.

Aquesta comissió haurà d’avaluar la situació del plantígrad i redactar un pla per presentar-lo a les administracions amb qüestions com control, prevenció d’atacs i indemnitzacions. A curt termini, els edils van reclamar un nou protocol que permeti expulsar del Pirineu amb rapidesa els óssos conflictius.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta