Ivan Pascual, d'Almenar, 'rei' dels xocolaters

REDACCIÓ
22-11-2017
  • Ivan Pascual, d'Almenar, 'rei' dels xocolaters

Ivan Pascual, mestre artesà del Taller de Postres Cal Gumer d’Almenar, es va erigir ahir com el millor xocolater d’Espanya després de guanyar la gran final del World Chocolate Masters (WCM) que se celebrarà l’any que ve a París. D’aquesta forma, Pascual ha aconseguit la classificació guanyant la final estatal com el millor creatiu amb el xocolate d’Espanya. Pascual va ser un dels vuit finalistes espanyols del WCM, l’únic concurs mundial de creativitat amb el xocolate.

Durant el concurs, Pascual havia elaborat diverses peces de pastisseria: una escultura de xocolate, postres i un snack. És la primera vegada que aquest mestre artesà d’Almenar participa en aquest concurs i ha comptat amb el suport de professionals de l’arquitectura, el modelisme i l’escultura, a més de l’equip creatiu de Cactus Soup de Lleida. Per a aquesta ocasió, Pascual va explicar que ha buscat sabors “diferents, innovadors i frescos”, com l’aroma de bosc.

El concurs es va celebrar en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona, que ahir va tancar l’edició d’aquest any i en la qual han estat presents sis firmes lleidatanes. Un referent en el sector de la gastronomia que ha servit de plataforma per a petits productors, que han representat aquest any el 20% dels expositors.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?