JARC demana extremar el control de moviment de vi i most durant la verema

REDACCIÓ
11-08-2022
  • JARC demana extremar el control de moviment de vi i most durant la verema
    Peu de foto: 
    JARC

La greu sequera que pateix el camp català és la causa d’una davallada de la producció, que podria arribar al 15%, segons previsions de l’INCAVI. Tanmateix, les vinyes collides, fins al moment, de les varietats més primerenques reflecteix una caiguda de producció d’un 30%, percentatge que pot ser encara més elevat en el cas d’algunes varietats, com la Chardonnay.

Davant d’aquesta situació, la sectorial de la vinya de JARC vol fer una sèrie de recomanacions a viticultors, cellers, Denominacions d’Origen (DO); i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, per evitar que es distorsionin els preus del mercat.

L’entitat demana als viticultors que cullin els raïms de les seves parcel·les i s’ajustin a les produccions de les diferents DO, i als cellers que respectin les normes de les Denominacions d’Origen.

També apel·la a les denominacions d’origen perquè vetllin pel compliment de les normes de campanya aprovades als seus plens, i a l’administració que extremi el control de la traçabilitat del raïm i del moviment del most i del vi durant la verema.

Per altra banda, JARC recomana als viticultors que consultin sovint el registre vitícola de Catalunya per comprovar si són correctes les pesades, més tenint en compte que aquest és el primer any que s’entra raïm de guarda superior, i cal ser molt rigorosos amb els kilograms registrats de cada categoria.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?