Jocs de misteris a les xarxes per obrir els museus de bat a bat

R. BANYERES
13-05-2018
  • Jocs de misteris a les xarxes per obrir els museus de bat a bat

Sota el lema “Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics”, divendres i dissabte que ve, els equipaments museístics de la província de Lleida se sumaran un any més a la celebració del Dia Internacional dels Museus (18 de maig) i la Nit Internacional dels Museus (19 de maig). Amb l’objectiu de donar a conèixer els fons i seduir el públic, han preparat una sèrie d’activitats que van des de conferències com al Museu de la Conca Dellà o Aran fins a espectacles o projeccions a la façana de l’estil que ha previst el Museu de Lleida, a més de les típiques jornades de portes obertes.

Amb els anys aquesta iniciativa s’ha convertit en una oportunitat fantàstica per visitar no només els museus, sinó els equipaments artístics i galeries, molts dels quals s’afegeixen també a la iniciativa amb interessants propostes. Es converteix així en un dels pocs dies en què les cues són la nota dominant a les entrades d’aquests locals, el públic dels quals gaudeix de valent tant de les exposicions com de les activitats preparades especialment per a l’ocasió.

En aquest sentit, la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran iniciarà demà els actes de celebració del Dia Internacional dels Museus plantejant un enigma virtual que, amb el hashtag #DIMisteri2018 estarà dirigit als usuaris de les xarxes socials. Així, en aquest joc ludicocultural, cada museu publicarà unes imatges a les xarxes informant sobre un fet misteriós relacionat amb les respectives col·leccions. A partir d’aquí, els usuaris hauran de descobrir què està passant a cada museu i quina connexió s’ha establert entre els diferents centres.

La Xarxa de Museus està integrada pel Museu de Lleida, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, el Museu Comarcal de Cervera, el Museu Comarcal de l’Urgell, el Museu d’Isona i la Conca Dellà, el Museu d’Art Jaume Morera de Lleida, el Musèu dera Val d’Aran, el Museu Diocesà d’Urgell, el Museu Diocesà i Comarcal de Solsona i el Museu de Guissona.

El Col·lectiu Free’t presentarà ‘Inventarisc’ al Museu Morera

El Museu d’Art Jaume Morera de Lleida acollirà dissabte que ve, dia 19, una de les propostes curioses de la Nit dels Museus. Es tracta de l’espectacle Inventarisc creat especialment per a l’ocasió pel Col·lectiu Free’t relacionant-lo amb l’exposició que acull actualment l’equipament, Inventari general. Així, aquest grup d’artistes multidisciplinari interpretarà Inventarisc cada trenta minuts, amb dos intervencions centrals a les 21.00 hores i a les 22.30 hores, en les quals ballaran, tocaran, riuran, cantaran, cridaran i, en definitiva, interaccionaran amb els quadres de la primera planta del Morera.

El Col·lectiu Free’t, amb artistes procedents de diferents disciplines, basa el seu treball en la improvisació col·lectiva i la interacció entre diversos llenguatges creatius. És un dels grups residents de l’Auditori i compta amb una quinzena d’integrants.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?