Jocs de taula en préstec a les ludoteques municipals de Lleida

REDACCIÓ
29-03-2021
 • Jocs de taula en préstec a les ludoteques municipals de Lleida
 • Jocs de taula en préstec a les ludoteques municipals de Lleida

La Xarxa Municipal de Ludoteques de Lleida té en marxa el servei de préstec de jocs de taula que permet les famílies endur-se a casa un gran ventall de jocs. Les ludoteques compten amb jocs de taula que utilitzen en les seves activitats però que també els ofereixen en préstec perquè les famílies se’n puguin beneficiar. Els jocs de taula són una eina fonamental en l’aprenentatge de competències i potencien les habilitats cognitives, motrius, relacionals i emocionals entre adults i infants. A més, creen entorns de diversió i d’interrelació entre les persones participants.

La tinent d’alcalde i regidora de l’àrea d’Educació, Sandra Castro, ha assenyalat que les ludoteques municipals tenen una gran quantitat de jocs de taula que posen a l’abast de les famílies, perquè els infants ja comencin a jugar-hi des dels 2-3 anys. Castro ha comentat que els beneficis del joc es mantenen al llarg de la vida, però que és en aquesta edat, a partir dels 3 anys, quan els infants accedeixen a aquest format de joc que els aporta una gran riquesa educativa.

Per a més informació sobre el préstec de jocs de taula, les famílies poden contactar amb la seva ludoteca de referència:

Jugar a les ludoteques per Setmana Santa

Les ludoteques municipals conviden les famílies a jugar en aquests espais presencialment per Setmana Santa. En concret, el servei s’ofereix a les ludoteques de la Bordeta, Cappont i Parc de Gardeny, del dilluns 29 de març al dijous 1 d’abril. Per fer-ho cal fer la reserva de plaça (fins que hi hagi disponibilitat) a les mateixes ludoteques. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Lleida habilita espais segurs i adaptats a les mesures sànitaries i de protecció, perquè en període de vacances les famílies puguin compartir amb els seus infants estones de joc

Beneficis dels jocs de taula per als infants

Alguns dels beneficis que aporten els jocs de taula, són:

 • Fomenten la socialització entre el grup d’iguals, la connexió entre els membres de la família, s’estrenyen i s’enforteixen vincles.
 • Ajuden a comprendre i acceptar les normes, les regles del joc, a esperar el seu torn i, per tant, a tenir paciència. Promouen l’ordre.
 • Permeten realitzar diferents rols i ser imaginatius.
 • Ensenyen a saber guanyar, a aprendre a perdre, a cooperar però també a competir i a tolerar les frustracions. I, amb tot això, millora l’autoconeixement i l’autoestima.
 • Fan analitzar, prendre decisions i resoldre problemes. En definitiva, fan pensar.
 • Desenvolupen habilitats cognitives, el pensament matemàtic i lògic, així com l’atenció.
 • Milloren la capacitat de comunicació. Amplien el vocabulari, l’aprenentatge de noves paraules i nous coneixements.
 • Augmenten i afavoreixen l’ús de capacitats com la memòria, la percepció, la concentració i la creativitat. Milloren l’atenció.
 • En l'àmbit motor, es desenvolupen la manipulació i la psicomotricitat fina.
 • Diversió per a tothom. 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta