Joel Castanyé, xef de La Boscana porta la fruita de Lleida al Fòrum Gastronòmic

REDACCIÓ
Publicat: 
20-10-2021
Actualitzat: 20-10-2021 12:09
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Joel Castanyé, xef de La Boscana porta la fruita de Lleida al Fòrum Gastronòmic
  • Joel Castanyé, xef de La Boscana porta la fruita de Lleida al Fòrum Gastronòmic
  • Joel Castanyé, xef de La Boscana porta la fruita de Lleida al Fòrum Gastronòmic

El xef de La Boscana, Joel Castanyé, ha exposat el “Projecte Fruita de Lleida” al Fòrum Gastronòmic de Barcelona, un dels congressos més importants de gastronomia d’Espanya.

El 18, 19 i 20 d'octubre s'ha celebrat, la gran cita de la gastronomia, el Fòrum Gastronòmic de Barcelona. Aquest any ha reunit 100 ponents entre els quals trobem 60 xefs Michelin amb un denominador comú: la sostenibilitat a la cuina. Joel Castanyé, junt amb la seva esposa Maria Angeles Chiriboga, doctora en fisiologia i tecnologia de la postcollita, exposaven el Projecte Fruita de Lleida, que pretén posar la fruita del territori al seu màxim nivell gastronòmic.

Sota el títol "la fruita revoluciona la cuina" el xef de La Boscana, ha expressat la necessitat de potenciar el sector agrícola de les terres de Lleida, ha parlat de la importància de donar valor als productors i ha fet una mostra del treball d'I+D gastronòmic que s'està duent a terme a la cuina de La Boscana entorn de la fruita de Lleida. Fruit d'aquest treball, La Boscana ofereix una proposta gastronòmica on la fruita de Lleida esdevé la protagonista en plats del món salat i ha creat un nou estil de presentar els postres mitjançant la creació de seqüències de fruita del territori i de temporada, seguint els estats de maduració, les diferents parts del fruit o les famílies.

Amb el concepte “de l’arbre a la boca” els assistents a la ponència han pogut degustar alguns dels plats elaborats amb fruita que junt amb el relat del xef descobrim la infinitat de possibilitats gastronòmiques que ofereix un producte tan humil com és la fruita.

Comparteix

També t'interessarà