#JoEmQuedoALaFarmàcia, el paper de les farmàcies durant la crisi del Covid-19

REDACCIÓ
08-04-2020
  • #JoEmQuedoALaFarmàcia, el paper de les farmàcies durant la crisi del Covid-19

Dia rere dia, els professionals de les farmàcies estan donant el millor de si mateixos per tal que la població pugui accedir als medicaments necessaris. I, davant la crisi que estem vivint tots a causa del Covid-19, aquest dia a dia s’ha convertit per a ells en una exposició perillosa. Per aquest motiu, per reconèixer la labor de tots aquests professionals, ecoceutics ha llançat #JoEmQuedoALaFarmàcia, una iniciativa que pretén donar visibilitat a la labor sanitària que estan duent a terme totes i cadascuna de les farmàcies (formin o no formin part de la xarxa ecoceutics), i amb elles les accions que estan realitzant. 
Aquests dies, les farmàcies estan evitant col·lapses en els Centres d’Atenció Primària (dispensant els medicaments dels plans de medicació a aquells que els ha caducat), preparen gels hidroalcohòlics en els seus laboratoris per a persones exposades al Covid-19 i quan acaben la jornada laboral porten productes de primera necessitat a persones de risc. També estan seguint protocols de prevenció per garantir la seguretat de les persones que es troben a la farmàcia (els propis professionals i els clients) i alguns establiments, a més, estan realitzant vídeos per donar consells sobre salut i higiene, i fins i tot per formar a personal dels cossos de seguretat.

Per això, #JoEmQuedoALaFarmàcia busca compartir a les xarxes socials, i sota els hashtag #joemquedoalafarmacia i #yomequedoenlafarmacia, totes aquestes iniciatives que ens acostaran encara més a tots aquests professionals tan essencials sempre, però ara encara més.  
#JoEmQuedoALaFarmàcia també té com a objectiu que els farmacèutics siguin els màxims coneixedors de l’actualitat que els afecta, per tal que d’aquesta manera puguin donar el millor consell als seus clients. Per això el web del projecte compta amb un repositori d’informació que s’actualitza a diari i que inclou protocols i informació per als farmacèutics, així com consells per tal que aquests puguin compartir-los amb els seus clients (recomanacions sobre com netejar les fruites i les verdures, com actuar a l’hora d’anar a comprar o com ajudar els nens a gestionar l’estrès). 

Mascareta 19
ecoceutics també s’ha unit a la iniciativa Mascareta 19 per ajudar totes aquelles víctimes de la violència de gènere que, amb el confinament, han vist agreujada la seva situació en no poder demanar ajuda. Aquesta iniciativa, impulsada per la Generalitat de Catalunya, l’Institut de la Dona i Mossos d’Esquadra, els facilita l’auxili, ja que només han d’acostar-se a una farmàcia i demanar la mascareta 19, amb la qual cosa el farmacèutic que les atengui els deixarà un telèfon perquè puguin contactar amb les institucions d’ajuda.

Amb l’adscripció a Mascareta 19, les més de 150 farmàcies d’ecoceutics a Catalunya podran donar un cop de mà a aquestes víctimes de la violència de gènere en uns dies que, per a elles, són encara més durs. Amb aquesta iniciativa, totes les farmàcies d’ecoceutics estaran identificades com a establiments segurs per a persones que siguin víctimes de violència de gènere. I aquestes farmàcies, senyalitzades amb un cartell, coneixeran el protocol a seguir.

Sobre ecoceutics
Ecoceutics és una companyia del sector farmacèutic que agrupa més de 170 farmàcies de Catalunya i Balears. Amb més de 20 anys d’experiència, ecoceutics està formada per un equip multidisciplinari i especialitzat que proporciona a les farmàcies solucions de gestió, màrqueting, recursos humans, valors i futur de la farmàcia, sempre amb la tecnologia com a element comú. L’objectiu és posar en valor la funció social que porta a terme el farmacèutic i, per això, ecoceutics elimina i automatitza tota la part de backoffice mitjançant l’ús intensiu de la tecnologia.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Recuperaries la salutació amb dos petons?