Jordà insisteix que "no s'estigmatitzi" el sector agrícola, "imprescindible pel país"

ACN
12-07-2020
  • Agricultura abona 575.253 euros del 10% pendent dels ajuts associats de la PAC del 2019

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha insistit que es deixi d'"estigmatitzar" un sector com l'agrícola "imprescindible pel país". Ho ha dit aquest diumenge a la Ribera d'Ondara (Segarra), després que dimecres des del Palau de la Generalitat demanés que es deixés de "criminalitzar" la pagesia. Pel que fa als casos confirmats per bonÀrea, Jordà ha assegurat que la situació a la Segarra està "controlada" i que "el cas que ocupa de manera més fefaent" al Govern són els brots del Segrià. "L'aïllament és vital per tallar els contagis i la transmissió comunitària, tant a Guissona com a altres municipis del Segrià i de la resta de Catalunya", ha recordat. 
"Ja n'hi ha prou d'estigmatitzar el pagès i els agricultors d'aquest país en plena campanya de la fruita a Lleida", ha dit Jordà. La consellera ha assegurat que "des del minut zero s'ha treballat en un protocol per detectar de manera precoç i aïllar els casos de covid-19 i això ha donat resultats". Jordà ha destacat que s'ha fet una feina "ingent" de tots, Govern, sindicats i agricultors i ha puntualitzat que "el que està passant al Segrià no té a veure amb la campanya de la fruita".

La consellera d'Agricultura ha recordat que actualment hi ha 20.000 persones treballant al camp a la plana de Lleida i ha destacat que "no es necessita més mà d'obra". Jordà ha fet una crida al govern espanyol perquè regularitzi les persones que no tenen papers. "No es pot condemnar a viure en condicions infrahumanes a les persones que venen a treballar", ha dit. 
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?