Jordi Boquet estrena a Cervera el seu film sobre Guillem Agulló

REDACCIÓ
09-03-2020
  • Jordi Boquet estrena a Cervera el seu film sobre Guillem Agulló

El Gran Teatre de Cervera va estrenar dissabte a la nit el curtmetratge Ni oblit ni perdó, drama dirigit pel jove cineasta local Jordi Boquet i dedicat al sofriment de la família Guillem Agulló, que va ser assassinat per un col·lectiu feixista a Burjassot l’any 1993. El projecte s’ha gestat i rodat als carrers de la capital de la Segarra amb la participació de més d’un centenar d’artistes i col·laboradors locals.

Amb una durada de 20 minuts, la trama exposa com la família viu les amenaces feixistes, en especial Blanca, germana de Guillem Agulló, que protagonitza el curtmetratge. Amb una mirada sòbria i freda, Boquet s’escapa del sensacionalisme per centrar-se, sense gairebé diàlegs, en el vessant més humà del dia a dia de la família valenciana.

El jove va ser assassinat el 1993 per un col·lectiu feixista i el curt exposa les amenaces a la seua família

A l’acte de presentació va participar la germana de Guillem Agulló, que es va abraçar i va compartir diàlegs amb Raquel Ferri, actriu també valenciana que protagonitza el curtmetratge. El projecte ha estat produït per Escac Films, s’ha gestat durant dos anys, ha estat finançat mitjançant la plataforma Verkami i també es presentarà en diversos festivals del sector. A l’acte de presentació van acudir unes 300 persones.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?