Jordi Civís, poblatà il·lustre a títol pòstum

REDACCIÓ
25-10-2021
  • Jordi Civís, poblatà il·lustre a títol pòstum
  • Jordi Civís, poblatà il·lustre a títol pòstum
  • Jordi Civís, poblatà il·lustre a títol pòstum
  • Jordi Civís, poblatà il·lustre a títol pòstum

L’Ajuntament de la Pobla de Segur atorgà, aquest dissabte en un ple extraordinari, el nomenament de poblatà il·lustre a títol pòstum a Jordi Civís i Llovera. El consistori concedeix aquest guardó “per la seva gran contribució a les ciències naturals principalment en el camp de la geologia i la paleontologia. L’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, va reconèixer el desig de poder “seguir dient que el nostre poble és avançat, capdavanter i agraït amb els qui, com el Jordi, han procurat fer un món millor des de la seva disciplina”.

Després de rebre el diploma i un obsequi –una maqueta de Casa Mauri- per part de l’alcalde, la vídua de Jordi Civís, Maruja Valle, va voler adreçar-se al púbic assistent per agrair el reconeixement. Valle va destacar que “no hi havia ningú que tractés amb ell que no sàpigues d’on era i de l’estima que tenia per la Pobla. Aprofitava qualsevol ocasió per recordar els seus orígens”. A més dels membres del consistori, a l’acte s’hi van sumar familiars, amics i persones rellevants del món universitari i de la geologia.

Jordi Civís, entusiasta de la geologia

Jordi Civís, nascut a la Pobla l’any 1948, va estudiar geologia a la Universitat de Barcelona, però, de molt jove, va exercir la docència, principalment a la Universitat de Salamanca, institució on es va doctorar. Entusiasta de la geologia, la paleontologia i la micropaleontologia, era un gran defensor del treball de camp i de l’experimentació fora de l’aula. A banda, va sobresortir a nivell nacional i internacional pels seus nombrosos estudis sobre micropaleontologia i estratigrafia.

Va ser president de la Societat Espanyola de Geòlegs en dos períodes i director de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME). Posteriorment va ser nomenat director del Museu de Ciències Naturals de Madrid, tot i que malauradament va morir l’endemà d’ocupar el càrrec, l’any 2017.

A partir de la seva mort ha rebut nombrosos homenatges públics a nivell del món de la Geologia i del món universitari, homenatges a què els poblatans i les poblatanes es van voler sumar, concedint-li el guardó municipal més important, títol atorgat igualment a l’escultor Joan Borrell i Nicolau i l’escriptor Llorenç Sánchez i Vilanova.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta