⏯️ Jorge Lucía Morlans, nou fiscal en cap de Lleida

ACN
20-05-2022
  • ⏯️ Jorge Lucía Morlans, nou fiscal en cap de Lleida
    Peu de foto: 
    Laura Cortés (ACN)

Jorge Lucía Morlans (Saragossa, 1978) ha pres possessió aquest divendres com a nou fiscal en cap de Lleida, en un acte a l'edifici del Canyeret, presidit pel fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres. Lucía; que exerceix a Lleida des del 2008, on va arribar després de dos anys a Vilanova i la Geltrú; relleva així Juan Boné Pina, que ha estat en el càrrec 15 anys. El nou fiscal en cap s'ha marcat com un dels reptes més importants fer front a la delinqüència organitzada amb grups d'almenys dos fiscals per treballar de manera més "eficaç i eficient". Per això, demana també la col·laboració de les institucions. "Si els delinqüents tenen elements més potents per delinquir, necessitem mitjans més potents per perseguir-los", ha dit.

Tant Lucía com Bañeres han començat la seva intervenció lloant i agraint la feina feta a Juan Boné. Bañeres ha dit que Boné ha fet una feina "impecable" durant els més de 15 anys que ha estat al capdavant de la fiscalia de Lleida. "És un mirall on reflectir-s'hi, una guia i una persona amb una qualitat humana extraordinària", ha dit el fiscal en cap entrant.

Lucía, que ha treballat com a fiscal a la secció de menors i està especialitzat en delictes d'odi, s'ha compromès a encarar aquesta nova responsabilitat escoltant tothom per trobar les solucions o almenys "el punt més pròxim a l'enteniment".

A més de fer front a la delinqüència organitzada, Lucía s'ha posat com a reptes digitalitzar la fiscalia, promoure la cooperació entre fiscals i apostar per l'especialització i la formació. El nou fiscal en cap de Lleida també ha volgut deixar constància en el seu discurs de presa de possessió del càrrec del seu desig de servei públic i de la seva intenció de seguir treballant des de la passió i la il·lusió aplicant-hi la raó i la prudència.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta