Jornada de networking i fira de joves empresaris i empresàries del projecte Enxarxa’t

REDACCIÓ
Publicat: 
19-05-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Jornada de networking i fira de joves empresaris i empresàries del projecte Enxarxa’t

El pròxim dissabte, 21 de maig, tindrà lloc a les Borges Blanques una jornada dedicada a l’emprenedoria jove de les Garriguesen el marc del projecte Enxarxa’t, amb la 3r Jornada Networking que se celebrarà durant el matí al Pavelló de l’Oli, i a la tarda amb la 2a Fira de Joves Empresaris i Empresàries de les Garrigues als Jardins del Terrall. La jornada està organitzada per l’Oficina Jove de les Garriguesel Consell Comarcal de les Garrigues i l’Ajuntament de les Borges Blanques.

L’Enxarxa’t té l’objectiu de facilitar als empresaris i empresàries un espai de treball, promoure l’intercanvi d’experiències i opinions, i generar noves idees empresarials.

En la presentació dels actes de dissabte, el president del Consell Comarcal de les Garrigues i secretari de l’Associació Leader de Ponent, Jaume Setó, ha destacat la importància d’organitzar jornades per com aquesta i ha recordat que “és molt important que a la comarca tinguem gent jove que tingui ganes de fer coses i de quedar-se a viure aquí”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, ha explicat que “sempre és una il·lusió sentir que es farà una fira de joves emprenedors, perquè amb els temps que estem vivint costa que la gent jove comenci a emprendre perquè és complicat i, per tant, a Borges ens fa molta il·lusió poder acollir aquesta fira i ha agraït al Consell Comarcal, a la Generalitat i a l’Oficina Jove per organitzar aquestes jornades. 

La coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Maricel Segú, ha felicitat la tasca que realitzen les tècniques de joventut de l’Oficina Jove de les GarriguesEn la seva intervenció, Segú ha detallat el projecte Odisseuen el qual està emmarcat l’Enxarxa’t, que té l’objectiu d’incentivar i facilitar el retorn i la inserció laboral dels joves a les zones rurals. “Volem que els joves tinguin totes les oportunitats que han de tenir, és a dir, oportunitats de feina i oportunitats d’habitatge”, ha destacat Segú i ha remarcat que el retorn dels joves a la comarca és aportar riquesa al territori”

L’Enxarxa’t és un projecte codissenyat entre els empresaris i empresàries joves de les Garriguesles tècniques de joventut de l’Oficina Jove i la referent d’ocupació juvenil, i amb el suport de les tècniques de promoció econòmica del Consell Comarcal de les Garrigues i de l’Ajuntament de les Borges Blanques, la tècnica AODL de les Garrigues Altes i la tècnica del PIJ de la Granadella. Amb el finançament de l’Associació Leader de Ponent, l’Agència Catalana de la Joventut i l’Ajuntament de les Borges Blanques.

 

3a Jornada Networking Enxarxa’t

Dissabte, 21 de maig a les 10.00 h, s’iniciarà la Jornada Networking Enxarxa’t amb la presentació de la sessió, seguida d’una taula rodona amb casos d’èxit de diferents empreses liderades per persones joves de les Garrigues, com són la Cooperativa Tres Cadires, 9 Segons, Mengem Garrigues i Les Obagues. 

Després de la taula rodona, tindrà lloc una dinàmica de treball a càrrec de Ponent Coopera.

La jornada networking serà una sessió de treball exclusiva per als joves emprenedors i emprenedores de la comarca que s’hi han inscrit prèviament.

 

2a Fira de Joves Empresaris i Empresàries de les Garrigues

A la tarda serà el torn de la 2a Fira de Joves Empresaris i Empresàries de les Garrigues als Jardins del Terrall i oberta al públic general, on es podran trobar estands i demostracions de les empreses joves de la comarca. La fira té l’objectiu de donar a conèixer aquestes empreses al públic general per enfortir-les i arrelar-les més al territori, així com incentivar als visitants a fer un consum de proximitat.

 

Les empreses que estaran presents en la Fira són:

- Pastisseria el Xocolatí

- Damià Alentorn Fotografia

- Ecovan Store

- Barberia Domingos Dramas

- Cooperativa Tres Cadires 

- Mim Centre d'Ungles i Bellesa

- Pango i Co

- Carns Feixa

- Vicus

- Kids&Us

- Epiphysis Centre de Salut

- Aimmia Events

Comparteix

També t'interessarà