Jornada per impulsar i gestionar la transformació del model econòmic cap a l'economia verda

REDACCIÓ
Publicat: 
19-11-2021
Actualitzat: 19-11-2021 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Jornada per impulsar i gestionar la transformació del model econòmic cap a l'economia verda
  • Jornada per impulsar i gestionar la transformació del model econòmic cap a l'economia verda
  • Jornada per impulsar i gestionar la transformació del model econòmic cap a l'economia verda

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la Jornada de Sostenibilitat: Reptes 2030. Caminant cap a una producció agroalimentària sostenible en les Terres de Ponent, una jornada organitzada en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) AgroBioFood b. Ponent, impulsat pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, com a entitat sòcia del projecte.

L’acte ha començat amb la benvinguda per part del responsable de R+D+I de la FCAC, Antoni Galceran, i del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert.

Tot seguit s’ha presentat el Projecte AgroBioFood b. Ponent, un projecte que té com a objectiu principal impulsar i gestionar la transformació del model econòmic actual de la demarcació de Lleida cap a l’economia verda, afavorint la capacitat de resiliència i productivitat sostenible d’aliments del nostre territori. Un projecte  finançat per la Unió Europea - Fons de desenvolupament Regional - FEDER, la Generalitat de Catalunya i el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

Així mateix, s’han donat a conèixer els mecanismes d’aquest procés de transformació que exigeix emmarcar els nostres processos productius dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 2030, realitzar tots els re-ajustos necessaris a l’estructura productiva del territori i fer més sostenible la nostra producció agrícola i ramadera.

Des de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), han destacat que cal aprofitar els avantatges que, en l’àmbit de la bioeconomia circular, tenim com a sector primari per fer les nostres cooperatives, empreses i explotacions més rendibles i alhora més sostenibles, des del punt de vista social agroambiental i econòmic.

Aquesta jornada ha servit per compartir el punt de vista de l’administració, les experiències de cooperatives i empreses agroalimentàries de la zona i per parlar sobre les diferents eines disponibles pel diagnòstic del nivell de sostenibilitat de les cooperatives, empreses i explotacions agroramaderes.

Comparteix

També t'interessarà