Jornades sobre transició energètica a l'Ateneu Popular de Ponent

REDACCIÓ
Publicat: 
28-11-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Jornades sobre transició energètica a l'Ateneu Popular de Ponent

L’Ateneu Popular de Ponent acull una nova sessió de les jornades al voltant de la transició energètica on s’ha posat el focus al paper dels mitjans de comunicació i els treball de reportatge, recentment premiat, publicat pel Som Garrigues. 

Sota el títol “Periodisme crític: Qui remena les cireres?”, aquest matí el periodista borgenc Miquel Andreu ha destacat que bona part dels projectes eòlics i fotovoltaics a les Garrigues i el Segrià són en mans de l'oligarquia energètica: Forestalia, Naturgy, Enel, Ignis, Repsol i Statkraft.

Precisament, aquesta setmana el Som Garrigues ha estat premiat per La Nit de les Revistes i la Premsa en Català pel millor reportatge en categoria de Premsa. El periodista ha recalcat la necessitat d’explicar l’allau de macroprojectes d’energies renovables “agafant perspectiva i posant el focus més global per entendre la magnitud i l’impacte profund” que tenen al territori on es volen implantar. 

La xerrada forma part de les jornades “On som i on anem? El model d’energies renovables a Ponent” organitzat per l’Ateneu Popular de Ponent, l’Assoc. Lleida per la Unesco, Ponent Coopera, la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, Òmnium Cultural i Farmamundi. La propera sessió serà el proper dimecres dia 1 de desembre a les 18h a Sala de Graus de l’edifici 1 de l’ETSEA (UdL) amb la sessió “D’allò global a allò local” amb la participació de dos defensores dels drets humans de Guatemala. 

Comparteix

També t'interessarà