Joshua Enrique Carrillo, nou diaca de la diòcesi de Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
05-06-2023
Actualitzat: 05-06-2023 9:31
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Joshua Enrique Carrillo, nou diaca de la diòcesi de Lleida
  Peu de foto: 
  Bisbat de Lleida
 • Joshua Enrique Carrillo, nou diaca de la diòcesi de Lleida
  Peu de foto: 
  Bisbat de Lleida
 • Joshua Enrique Carrillo, nou diaca de la diòcesi de Lleida
  Peu de foto: 
  Bisbat de Lleida
 • Joshua Enrique Carrillo, nou diaca de la diòcesi de Lleida
  Peu de foto: 
  Bisbat de Lleida

El seminarista Joshua Enrique Carrillo Saldaña va ser ordenat diaca aquest passat diumenge a la tarda en una cerimònia a la Catedral de Lleida, presidida pel bisbe Salvador i pel bisbe emèrit Joan. Coincidint amb la Solemnitat de la Santíssima Trinitat, va fer aquest pas que l’apropa a l’ordenació presbiteral que, si no hi ha cap entrebanc, rebrà a finals d’aquest 2023. Joshua Carrillo, després de rebre l’Orde diaconal per la imposició de les mans del bisbe, ja pot assistir i ajudar als sacerdots servint a l’altar, proclamant l’Evangeli o ajudant en diverses tasques. Entre altres, ja pot administrar el sagrament del baptisme i el matrimoni, així com repartir la sagrada eucaristia o presidir funerals.

El seminarista Joshua Carrillo del Bisbat de Lleida serà ordenat diaca
Peu de foto: 
Joshua Enrique Carrillo, el dia que va rebre els ministeris d'acòlit i lector (FOTO: Bisbat de Lleida)

A la cerimònia a la Catedral, després de les Lectures, va ser ordenat seguint els diferents passos previstos. En primer lloc, el Rector del Seminari, mossèn Jaume Pedrós, va demanar al bisbe Salvador la seva ordenació. Després de preguntar si n’era digne, va ser elegit per a l’Orde dels diaques. En acabar l’homilia, Joshua va respondre afirmativament al bisbe les preguntes sobre si volia servir a l’Església amb humilitat i amor; si volia guardar, predicar i viure l’Evageli i la tradició de l’Església; si volia conservar i fer créixer l’esperit de pregària de l’Església; si volia imitar la vida de Crist i si li prometia respecte i obediència a ell i als seus successors.

A continuació, va seguir postrat a terra la recitació de les lletanies dels sants i, en acabar, el bisbe li va posar les mans al cap en signe de comunicació de l’Esperit Sant i va resar la pregària d’ordenació. Després de rebre la imposició de l’estola i la dalmàtica, així com el llibre dels Evangelis, el bisbe li va donar el petó de la pau, cerimònia que van repetir tots els diaques presents, com a signe d’acollida a l’Orde diaconal.

A partir d’aquest moment, va participar com a diaca en l’ofrena i, posteriorment, va repartir l’eucaristia. Al final de la cerimònia, es va adreçar als presents per agrair a tothom que l’ha acompanyat fins a aquest moment de la seva preparació per ser sacerdot, i ha tingut paraules emocionades per als seus pares i familiars, que seguien la celebració des de Mèxic per internet.

D'origen mexicà, Carrillo és l'únic seminarista que té actualment la diòcesi de Lleida al Seminari Major Interdiocesà de Catalunya i en els darrers mesos ha estat ajudant en la pastoral de les parròquies de Nostra Senyora de Montserrat i a les de la Unitat Pastoral de la Mare de déu del Pilar-Santa Maria Magdalena. El nou diaca també va estar present en els diferents actes diocesans i ha col·laborat activament en les iniciatives dels grups de joves de la diòcesi.

Comparteix

També t'interessarà