Joves solidaris lleidatans posen rumb a Gàmbia

REDACCIÓ
Publicat: 
05-03-2022
Actualitzat: 05-03-2022 21:32
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Joves solidaris lleidatans posen rumb a Gàmbia
  • Joves solidaris lleidatans posen rumb a Gàmbia

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Drets Civils, Cooperació i Feminismes, Sandra Castro, ha acomiadat aquest dissabte l’expedició de 13 alumnes de l’Institut Manuel de Montsuar, que ha marxat avui cap a Gàmbia dins del projecte Joves Solidaris, una iniciativa impulsada per l’ONG Alpicat Solidari, que compta amb un conveni de col·laboració de l’Ajuntament de Lleida.

Juntament amb la regidora, han acomiadat el grup d’alumnes el director del centre, Ramon Oscar Torrelles, i Carme Campoy, membre d’Alpicat Solidàri.

El conveni entre la Paeria i l’ONG està lligat al desenvolupament del projecte Joves Solidaris, que s’executa amb l’Alumnat de l’INS Manel de Montsuar, i que té per finalitat potenciar l’Educació Per al Desenvolupament, entesa com la presa de consciència sobre les causes que provoquen els desequilibris sobre la vida de les persones en els països empobrits com en les situacions més pròximes, així com potenciar la iniciativa transformadora, l’actitud crítica i responsable davant de les relacions Sud-Nord dels i les joves de la ciutat de Lleida, emprenent un treball des de la perspectiva intercultural, en el marc del coneixement de la realitat històrica, social, política i en concret de la cultura i tradicions del poble gambià.

Aquest projecte s’emmarca en la formació i sensibilització per a la solidaritat dirigida a alumnat i les seves famílies, així com al professorat de l’INS Manuel de Montsuar, que inclou formació a Lleida i a terreny, entorn de la cooperació internacional, la solidaritat i en especial de la realitat històrica, social, política i cultural del poble gambià.

En aquest cas, el grup de joves que ha rebut formació extra amb matèria de solidaritat i cooperació (ells i les seves famílies) marxen 10 dies a Gàmbia, a la zona de Baja Kunda, una població a l’est del país, a la província de Wuli, amb aproximadament 5.000 habitants. Els alumnes es quedaran a la casa que Alpicat Solidari té a la zona i aniran a visitar les escoles i diferents centres de les rodalies.

El projecte "Joves Solidaris” compta també amb la participació i col·laboració de diferents agents de la ciutat com la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida, qui participa activament des de l’inici del projecte en la seva fase de formacions i assessorament. 

Comparteix

També t'interessarà