Junts per Catalunya celebra l’aprovació de la Llei de protecció de les oliveres monumentals

REDACCIÓ
03-06-2020
  • Junts per Catalunya celebra l’aprovació de la Llei de protecció de les oliveres monumentals

Junts per Catalunya celebra l’aprovació de la Llei de protecció, conservació i posada en valor de les oliveres i oliverars monumentals que s’ha votat aquest dimecres al Parlament, una norma que qualifica les oliveres de bé d’interès col·lectiu nacional de tot Catalunya i té per objectiu protegir-les així com també els espais i paisatges que la configuren. La diputada de Junts per Catalunya Montse Macià ha celebrat l’aprovació d’aquesta norma i ha assenyalat que “és un salt qualitatiu” en la preservació del paisatge patrimonial de Catalunya. “Hem mirat de fer el possible per vetllar pels interessos de la gent que hi viu i hi treballa. Volem un país viu, no un país monumentalment fossilitzat”, ha sentenciat. 

En aquesta línia, Macià ha reivindicat la doble vessant de la norma. D’una banda la preservació del patrimoni i de l’altra que garanteix l’activitat agrícola productiva perquè segueixi essent una font de riquesa i benestar per a Catalunya. “El text legislatiu busca l’equilibri entre la preservació del paisatge cultural i l’explotació d’un paisatge en producció”, ha subratllat Macià i ha seguit apuntant que “les oliveres i oliverars monumentals és un paisatge productiu, és un espai agrícola que es treballa i, per tant, un recurs econòmic per als seus titulars”. 

En aquest sentit, la diputada ha instat el Govern i les administracions a treballar conjuntament per a una millor gestió del paisatge per a benefici col·lectiu. “Cal una coordinació entre els diferents departaments del govern implicats amb la resta d’institucions, sobretot amb les locals. I, per descomptat, amb els pagesos i amb les seves associacions”, ha reblat finalment. Una “voluntat interdepartamental”, ha reiterat Macià, que ha de ser institucional i transversal, que compti amb la mirada del territori i amb els que hi viuen i treballen: “La norma sempre ha de servir al ciutadà i no al contrari. Per tant, aquesta normativa s’ha de fer comptant amb totes les veus, especialment les del territori”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...