JxCat i ERC es repartiran l’alcaldia de la Seu i Monterde repeteix a Sort

REDACCIÓ
13-06-2019
  • JxCat i ERC es repartiran l’alcaldia de la Seu i Monterde repeteix a Sort

Junts per la Seu i ERC han arribat a un principi d’acord per garantir la governabilitat de l’ajuntament de la Seu d’Urgell durant els propers 4 anys. L’acord, que encara és verbal, contempla el repartiment de l’alcaldia en funció dels resultats del 26-M, que va donar 5 edils a Junts i 4 a Esquerra. Per aquesta raó, Jordi Fàbrega (JxCat) assumiria 27 mesos l’alcaldia i Francesc Viaplana (ERC) l’ocuparia els 21 mesos restants. Falta per perfilar el repartiment de regidories. Quant al consell de l’Alt Urgell, també sobre la taula de negociació, el principi de pacte estableix la divisió de la presidència de l’organisme entre les dos formacions. L’assemblea local i comarcal que va celebrar Esquerra dimarts a la nit va aprovar la proposta de pacte.

A Sort, Raimon Monterde (Som Poble) continuarà com a alcalde durant 4 anys més després d’arribar a un acord amb JxCat, que sumaria 7 dels 11 edils (5 de SP i 2 de Junts). Desde Som Poble van informar que encara s’estan acabant de perfilar els detalls de l’acord.

Al Pont de Suert, JxCat i Compromís (vinculat al PSC) van tancar ahir l’acord de govern que permetrà que Josep Antoni Troguet (JxCat) revalidi l’alcaldia.

Així mateix, Junts descarta l’entrada d’Esquerra al govern de Guissona i proposa un pacte amb Primàries. A canvi, els cedirà les carteres de Participació Ciutadana i de Gent Gran, a més d’una tinença d’alcalde i una vocalia a la junta de govern.

A Almenar es va tancar ahir un pacte entre ERC i Junts per Catalunya, que permetrà a Teresa Malla mantenir l’alcaldia. L’edil de JxCat, Maria Dolors Ganau, serà la primera tinenta d’alcalde i regidora de Cultura. Segons va poder saber aquest diari, la decisió de Ganau hauria provocat malestar a la candidatura, que va decidir donar suport a la investidura de Malla, però que l’edil de JxCat es quedés a l’oposició.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta