Kilian Jornet exigeix retirar la candidatura dels Jocs d'Hivern

ACN
10-11-2021
  • Kilian Jornet exigeix retirar la candidatura dels Jocs d'Hivern
  • Kilian Jornet exigeix retirar la candidatura dels Jocs d'Hivern

L'atleta Kilian Jornet i altres persones vinculades al Pirineu exigeixen la retirada de la candidatura dels Jocs d'Hivern 2030. Així ho recull un manifest impulsat per la Plataforma Stop Jocs Olímpics que compta per ara amb una seixantena d'adhesions entre individuals i col·lectius. Entre altres el signen l'alpinista Araceli Segarra i representants del món ramader, excursionista, cultural i alcaldes del territori. El manifest, presentat aquest dimecres a Barcelona, apunta que la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern 'Barcelona-Pirineus' 2030 és un projecte que no respon a les necessitats del Pirineu. A més, assenyalen que apostar per aquesta candidatura en un context d'emergència climàtica és "una greu irresponsabilitat".

El manifest assenyala que les estacions d'esquí pirinenques ja depenen en bona mesura de la producció artificial de neu i adverteix, per tant, que no seran viables a mitjà termini.

Bernat Lavaquiol, portaveu de la plataforma, s'ha preguntat en roda de premsa quin sentit té seguir endavant amb la candidatura en aquest context. "Si ara centrem totes les inversions en infraestructures de turisme de neu, que tenen una data de caducitat, de què viurem les veïnes del Pirineu d'aquí a 10 o 15 anys?", ha reflexionat.

Per això, proposen "enterrar definitivament" el macroprojecte i canalitzar les inversions per potenciar un canvi de model socioeconòmic al territori que diversifiqui l'economia potenciant, per exemple, la producció agrària ecològica i l'artesania.

A banda, assenyalen que calen inversions per millorar l'oferta educativa, els serveis sanitaris, el transport públic o les xarxes de telecomunicacions i la connexió entre pobles i valls, entre altres.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta