L’ Ajuntament modificarà l’ordenança de patinets i bicicletes i el quadre de sancions

05-09-2019
  • L’ Ajuntament modificarà l’ordenança de patinets i bicicletes i el quadre de sancions
  • L’ Ajuntament modificarà l’ordenança de patinets i bicicletes i el quadre de sancions

L’Ajuntament de Lleida modificarà l’ordenança municipal de circulació de vianants i vehicles de Lleida que inclou vehicles mobilitat personal i cicles de més dues rodes com patinets, segways o bicis a motor, per adaptar-la a les actualitzacions de la llei de l’any 2015, fet que comportarà a la vegada una modificació del quadre de sancions.

La comissió informativa per les Polítiques de Gestió de la Seguretat i el Civisme, que presideix l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha acordat trametre l’actualització del quadre de sancions a la comissió d’Economia, que serà l’encarregada d’establir quines són les sancions per les possibles infraccions que es cometin circulant en patinet i/o bicicleta i nous elements de mobilitat. Les sancions es ratificaran per decret d’alcaldia però s’ ha acordat, en consens amb tots els grups municipals, que abans ho estableixi la comissió d’economia. En la modificació de l’ordenança hi participaran els col·lectius vinculats a aquests nous vehicles de mobilitat: l’associació VMP i BAC.

L’equip de govern de la Paeria vol incidir en la pedagogia per fer un bon us d’aquests nous vehicles en l’ús de l’espai públic i per això la modificació de l’ordenança es complementarà amb una campanya de difusió i comunicació específica entre la ciutadania per donar a conèixer la normativa de circulació dels patinets i vehicles de mobilitat personal. Una de les primeres accions de senyalització que es durà a terme serà la instal·lació de vinils al carrer Major, amb pictogrames dels patinets que reproduiran el missatge que de les 9 del matí fins a les 9 de la nit no es pot circular en patinet. En aquesta campanya també s’inclourà la normativa referent a la circulació de les bicicletes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta