La 13a Marxa Cicloturista Montsec-Montsec oferirà tres itineraris

REDACCIÓ
Publicat: 
04-05-2023
Actualitzat: 04-05-2023 19:07
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La 13a Marxa Cicloturista Montsec-Montsec oferirà tres itineraris
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago

La 13a Marxa Cicloturista Montsec-Montsec 2023 se celebrarà el 20 de maig amb sortida i arribada a Balaguer en les distàncies de 190, 140 i 80 km. La marxa –que està a punt de tancar inscripcions amb 1.000 participants– compta amb tres recorreguts: el Gran Fons, amb 190 km i 3.300 metres de desnivell acumulat; el Mig Fons, amb 140 km i 2.050 metres de desnivell, i el Challenge, amb 80 km i 1.300 metres de desnivell, una proposta que vol apropar participants amb diferents nivells d’exigència.

Com a novetat, les rutes Gran Fons MM190 i Mig Fons MM140 passen a formar part del Circuit Català de Cicloturisme Gran Fons, donat que la FCC ha unificat els dos anteriors circuits (CicloPirineus i Llarga Distància) en un de sol. La ruta Challenge MM80 no té variacions i continua dintre del circuit Challenge organitzat per la FCC. Una altra de les novetats és que, coincidint amb els actes de celebració del 40è aniversari del Club Ciclista Terraferma, enguany els exciclistes Abraham Olano, Mathieu Hermans i Toni Marin faran una xerrada el dia abans al Centre Cívic de Balàfia. Aquests reconeguts ciclistes assistiran l’endemà a la sortida de la Marxa.

La vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach, s’ha referit a la importància d’una bona harmonia entre clubs, federacions, entitats i institucions per dur a terme activitats com aquesta. “Gestionar una competició amb 1.000 participants no és fàcil”.

El delegat de la Federació Catalana de Ciclismes i secretari del CC Balaguer, Víctor Saiz apunta que l'èxit de la marxa està corroborat per les enquestes internes que fa la FCC als cicloturistes, que la qualifiquen, des de fa 9 anys, com la millor valorada i organitzada de les de bicicleta de carretera. 

El vicepresident del Club Ciclista Balaguer, Jordi Ribalta explica que, com cada any, la marxa té un marcat caràcter no competitiu i vetlla especialment per la seguretat dels cicloturistes. “No volem que sigui la marxa més gran, sinó la més bonica i la millor cuidada”. A més, està consolidada i equiparada a les marxes de més nivell. Ribalta també ha recordat que alguns dels elements que fan més atractiva aquesta marxa és pel fet que el recorregut travessa espais neuràlgics del Montsec, com el port d’Àger, el coll de Comiols, la collada d’Hostal Roig i el coll de Fontllonga. Com cada edició, s’ofereixen serveis abans i després de la marxa i un programa d’activitats per als acompanyants, amb una visita guiada per la ciutat acompanyada per un guia de l’Ajuntament.

Uns 550 participants són de fora de la demarcació de Lleida i hi ha presència de corredors de l’Aragó, País Basc i Andorra, i una aportació fonamental del personal voluntari que, en nombre de 160, controlen diferents moments i espais de la ruta.

Comparteix

També t'interessarà