Territori iniciarà les obres per completar dos trams de la Ruta cicloturística dels Llacs

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
03-04-2023
Actualitzat: 03-04-2023 4:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Territori iniciarà les obres per completar dos trams de la Ruta cicloturística dels Llacs
    Peu de foto: 
    Govern

Territori iniciarà aquest estiu les obres per completar dos trams de la Ruta cicloturística dels Llacs. Es tracta dels trams Cellers-Salàs de Pallars i Balaguer-Montgai. Amb una inversió global de 2,6 milions d'euros, es desenvoluparan actuacions que inclouen passos a diferents nivells per creuar la C-13 o millores en camins existents, segons informa Territori en un comunicat. La Ruta dels Llacs transcorre per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà, paral·lelament i complementaria a la línia Lleida - la Pobla de Segur dels FGC. Un cop completada totalment, tindrà 107 km de longitud, dels quals 80 km seran pedalables i els 27 km restants, entre St. Llorenç de Montgai i Cellers, es faran en combinació amb el ferrocarril.

El Departament ja ha executat bona part del tram Cellers-Salàs de Pallars conjuntament amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà, ja que coincidia amb el projecte de desenvolupat pel mateix consell comarcal pel marge dret del Noguera Pallaresa, entre els embassaments de Sant Antoni i Terradets. S'ha executat aquest nou itinerari i el Departament ha finançat prop de 0,8 milions del cost total previst d'1,2 milions.

Ara el que s'ha impulsat, i que es començarà a executar ja aquest estiu, són diverses actuacions de millora en punts d'aquest tram que afecten estructures de la carretera C-13 o generen nous passos a diferent nivell. El Departament els executarà directament amb una inversió d'1,3 milions. Entre altres actuacions, s’executarà un nou pas elevat sobre la C-13 a l’alçada de l’estació de Cellers, s'ampliaran els viaductes del Pantà de Terradets i s'adequarà la C-13z, antic traçat de la C-13, en les immediacions de Salàs de Pallars.

L'altre paquet d’obres que també començarà a l’estiu és en el tram Balaguer–Sant Llorenç de Montgai, de 12 km i una inversió d'uns altres 1,3 milions. En aquest tram es milloraran els camins existents per permetre el pas de les bicicletes per la passera de coronació de la presa del pantà de Sant Llorenç de Montgai, actualment només d'ús peatonal. A l'altra banda, es completarà l'itinerari existent parcialment al costat de la carretera LV-9047 fins al nucli urbà de Sant Llorenç de Montgai, on la ruta enllaça amb l'estació de Ferrocarrils.

El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, va explicar aquest dissabte a Cellers que la Ruta dels Llacs és una de les 9 rutes cicloturístiques que el Govern està desenvolupant en el marc del programa 2023-2025 de l’Estratègia Catalana de la Bicicleta, que té com a objectiu global assolir 500 nous quilòmetres d'aquests corredors que impulsen la bicicleta.

Comparteix

També t'interessarà