⏯️ La 150a Fira de Sant Josep de Mollerussa obre amb el "millor recinte firal de la història"

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
17-03-2023
Actualitzat: 17-03-2023 14:46
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • ⏯️ La 150a Fira de Sant Josep de Mollerussa obre amb el "millor recinte firal de la història"
  Peu de foto: 
  Ignasi Gómez (ACN)
 • ⏯️ La 150a Fira de Sant Josep de Mollerussa obre amb el "millor recinte firal de la història"
  Peu de foto: 
  Ignasi Gómez (ACN)
 • ⏯️ La 150a Fira de Sant Josep de Mollerussa obre amb el "millor recinte firal de la història"
  Peu de foto: 
  Ignasi Gómez (ACN)

Mollerussa ha inaugurat aquest divendres la 150a Fira de Sant Josep amb 253 expositors, un 24% més que l'any passat, distribuïts en un recinte firal remodelat que creix un 30% en metres quadrats (21.923). La principal novetat és la presència després de quatre anys d'absència de les firmes de tractors, que han estrenat ubicació a l'esplanada posterior als pavellons firals. En aquest punt, que s'ha pavimentat, s'hi concentra enguany el gruix de l'activitat professional del certamen. "Tenim el millor recinte firal de la història" ha destacat l'alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, durant la inauguració d'aquesta edició al Teatre L'Amistat. L'acte ha estat presidit per la consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas.

Durant el seu discurs inaugural, Solsona ha celebrat que la fira hagi recuperat la "confiança" de les firmes de tractors, que no assistien al certamen des de l'any 2019. Des de Fira de Mollerussa s'ha fet enguany un esforç per millorar el recinte expositiu, especialment, l'espai dedicat a la maquinària agrícola. Amb tot, s'ha aconseguit una "espectacular gamma expositiva" que organitzativament es considera com "la millor de la història", segons ha afirmat el president de Fira de Mollerussa. Solsona ha aprofitat també l'ocasió per reivindicar la "ruralitat" i el seu "valor afegit" i demanar un país "més generós" des de les "àrees urbanes".

En aquest sentit, el tret de sortida oficial al certamen l'ha donat enguany la consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas, que ha destacat l'aposta del govern per elaborar uns pressupostos on les partides adreçades al sector primari "creixen un 20% en un any". Mas ha assegurat que l'agricultura, la ramaderia i la pesca serveixen per "vertebrar" el país i per això al govern li "importa molt". La consellera ha dit que l'augment del pressupost per aquest sector demostra que el govern "acompanya les paraules de fets".

La 150a Fira de Sant Josep se celebra enguany en un context de sequera que, segons algun dels expositors, afecta a les vendes de determinats productes. Un dels representants de la firma Mecanocamp espera que el certamen "vagi millor" que d'altres anys, malgrat que considera que el sector està "tocadet" i això fa que "costi més" de vendre. Per la seva part, Josep López, de la firma Ilersans, considera que la fira arriba "amb molts ànims", ja que el canvi d'ubicació i el fet de complir 150 anys d'història generen "moltes expectatives".

Fira de Mollerussa ha traslladat enguany les firmes de tractors a l'esplanada que s'ubica a la zona posterior dels pavellons firals, asfaltada gràcies a un ajut de la Generalitat. L'objectiu d'aquesta modificació és donar resposta a la demanda dels expositors de tractors per incrementar la seva superfície expositiva dins del certamen, ja que la zona on s'ubicaven fins ara, el camí de Belianes, no els era suficient. Això ha obligat també a modificar l'espai habitual de les firetes.

Un 15% dels expositors a la fira són nous

Dels 253 expositors que hi ha enguany a la fira, un 15% són nous. Es distribueixen entre els pavellons firals (107), el recinte exterior (102), el sector de l'alimentació (16) i les piscines municipals (28), que acullen el 42è Saló de l'Automòbil, espai que diposa de 1.000 metres quadrats més de superfície expositiva gràcies a la supressió d'una antiga piscina i també d'una zona d'ànecs del parc municipal.

Després de la consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas, està previst que visitin també la fira el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, que presidirà demà dissabte el dia de la comarca, i la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, qui s'encarregarà de cloure el certamen diumenge a la tarda.

Comparteix

També t'interessarà