La 22a edició del Festival de Música de Rialp aposta pels instruments de corda fregada

ACN
Publicat: 
20-07-2022
Actualitzat: 20-07-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La 22a edició del Festival de Música de Rialp aposta pels instruments de corda fregada
    Peu de foto: 
    Festival de Música de Rialp

El Festival de Música de la Vila de Rialp 2022, que arriba a la 22a edició, presenta un canvi en la direcció artística, que passa a mans del violinista Quim Térmens. D'aquesta manera, es pretén iniciar una nova etapa i a la vegada continuar amb la tasca cultural i musical duta a terme fins ara, a més de mantenir el compromís amb el territori. La idea és que el certamen englobi un màxim de diversitat en la seva programació i es basi en els instruments de corda fregada com a centre del seu concepte musical. També es vol apostar per ser una mostra internacional i estatal, tot i que també donant importància a formacions del país i a les noves fornades de músics. A l'edició d'enguany s'han programat set concerts del 30 de juliol al 21 d'agost.

Pel que fa a la programació, a més de situar els instruments de corda com l'eix vertebrador del festival, es busca arribar al màxim de diversitat de públic, tant en els gustos estilístics com en perfils d'edat. Així es compta amb presència internacional (Hirundo Maris, de Suïssa), estatal (els mallorquins SolNegre) i del territori (Ensemble Pyrene), a més d'altres artistes del país (Adriana Alcaide, Oleguer Aymamí, Symbolic Duo o Coloma Bertran). Destaca també el fet que hi hagi presència femenina en totes les formacions que actuaran al festival, el lideratge femení en les formacions de quatre de les propostes de concert, la visualització del treball compositiu de Coloma Bertran i la visualització i difusió de la importància de les poetesses nòrdiques del segle XX.

El públic pot trobar l'apropament a les generacions futures amb el concert-espectacle familiar 'Un Gulliver violinista'; l’obertura a nous estils amb l'últim treball de Coloma Bertran, 'Principis'; la convivència artística entre música i poesia o dansa en els programes 'Skald, poesia del Nord' i 'Bach en dansa' i el programa teatralitzat 'Miasma'; i convivència de l’anomenada música clàssica amb la també anomenada música tradicional en el programa 'Bach versus Anonimus'.

Comparteix

També t'interessarà