La 30a Mostra d'Arts Escèniques Josep Fonollosa comptarà amb la participació de 17 companyies

REDACCIÓ
Publicat: 
14-11-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La 30a Mostra d'Arts Escèniques Josep Fonollosa comptarà amb la participació de 17 companyies
    Peu de foto: 
    ©CactuSoup Studio

17 companyies participaran a la 30a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa “Fono” 2023. Durant tot el mes de juny del proper any el Teatre Municipal de l’Escorxador acollirà diferents espectacles de teatre, dansa i circ.

La Pantomina, Danzentir Dance Group, Sensenom, A2 velas Teatre, Còrnia- Associació per a les Arts Escèniques, ZMO, Associació Grup d’Assaig La Mercè, Associació El Celler d’Espectacles, Agrupació Teatral Toar, Josafat Teatre-Pepita Ruestes Piñol, Guirigall, Amics del Circ de Ponent, Gatzara Teatre, Associació de búlgars a Lleida – Mechta, Dancoes/Dancescape Events, Associació Projecte&Gar i Teatre del Talión, són les companyies que hi participaran en aquesta propera edició.

En la darrera edició celebrada al juny d’enguany, prop d’un miler de persones van assistir a les funcions de les 11 companyies que hi van participar.

Aparador de les creacions locals

La Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa, “Fono” va arrencar l’any 1992 com a aparador de les creacions locals. En aquell moment, tant l’Ajuntament de Lleida com les companyies van convenir donar-li la forma de concurs, amb la qual cosa, hi havia un grup guanyador. Eren les mateixes companyies qui anaven a veure tots els espectacles que s’hi presentaven i, un cop acabades totes les funcions, emetien el vot.

L’any 1998, amb la inauguració del Teatre Municipal de l’Escorxador i la conseqüent creació per part de la Paeria d’un Departament d’Arts Escèniques, la gestió de la Mostra passa a mans de la direcció d’aquest teatre. És llavors quan s’abandona el format concurs i s’obre a tots els grups de la ciutat.

Des de llavors, la Mostra ha estat un indubtable incentiu per a la creació escènica des d’un punt de vista comunitari i social.

El nom que té avui dia, el rep com a homenatge a Josep Fonollosa, en “Fono”, director del grup AEM-Belles Arts Teatre i dinamitzador cultural del Cercle de Belles Arts de Lleida, mort el juliol de 2006.

Comparteix

També t'interessarà