La 4a edició del Festival a2m creua l'equador assolint rècords de visitants

REDACCIÓ
Publicat: 
26-07-2023
Actualitzat: 26-07-2023 9:39
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La 4a edició del Festival a2m creua l'equador assolint rècords de visitants
    Peu de foto: 
    Festival a2m
  • La 4a edició del Festival a2m creua l'equador assolint rècords de visitants
    Peu de foto: 
    Festival a2m
  • La 4a edició del Festival a2m creua l'equador assolint rècords de visitants
    Peu de foto: 
    Festival a2m

El festival a2m (a dos metres) va néixer fa quatre anys al municipi de Tornabous, com un festivalet d’anar per casa i en el context del distanciament social a causa de la pandèmia. Enguany, busca donar el tomb a la proposta, fent bo el seu lema de ‘cultura a toca-tocar’, acostant experiències amb el patrimoni dels nostres pobles i les artistes que conformen el cartell del cicle.

Després d’un inici accidentat a causa de la pluja i en el que s’ha assolit rècords de visitants, dels pobles del municipi i d’arreu del país, continua deambulant pel terme. Sens dubte, una de les claus de l’èxit ha estat la qualitat de les propostes escèniques presentades per Amer Kabbani (Compamyia 104º), Aiala i ElTornado, Lydia Encinas i David Novell i Monma Mingot (Clownidoscopio Teatre) que han despertat l’interès i les emocions de les assistents, que han omplert els espais habilitats.

Torna la 4a edició del Festival a2m de Tornabous amb 7 vetllades d'estiu
Peu de foto: 
Imatge d'arxiu - Ajuntament de Tornabous

Aquest dijous, a la Guàrdia

Així doncs, després de les primeres quatre vetllades amb una gran afluència de públic, continua la seua singladura estival, el 27 de juliol, a les nou del vespre al parc de les Escoles de la Guàrdia d’Urgell.

El multiinstrumentista Sergi Estella arriba en solitari, emulant als one man band del blues estatunidenc. Músic, compositor i cantant estilísticament relacionat amb el blues, el folk nord-americà, el southern rock i el rock and roll. Ha obtingut un reconeixement notable en festivals d’arreu d’Europa i a les xarxes socials, per la seua posada en escena, acompanyat d’instruments que es fabrica ell mateix. Al llarg de la vetllada, hi haurà servei de begudes i d’entrepans.

I el que ens queda! La setmana següent, el 5 d’agost a les 8 del vespre, el festival aterra a l’Espai Lluís Companys del Tarròs. Acollirà l’espectacle teatral familiar Iaia: memòria històrica d’Alba Valldaura. El resultat d’un procés de creació basat en la vida de l’àvia de la mateixa actriu i que emfatitza alguns moments rellevants de la seua vida, que a la vegada, representa una part de la història i la societat catalana del segle XX: La República, la Guerra Civil, la dictadura i la transició. Una estona abans, a les 18.30 hores, s’oferirà una visita guiada gratuïta a l’espai expositiu de l’equipament.

La jornada final del festival, serà la tarda del 26 d’agost, al jaciment de la ciutat ibèrica del Molí d’Espígol de Tornabous. A les cinc de la tarda, amb l’espectacle de titelles Una carrerada de contes de la companyia La Guilla Teatre. Dues hores i mitja més tard (19.30 hores) es presentarà Xarxa, amb Berta Puigdemasa i Júlia Ferrero. Una proposta original que uneix el talent d’aquestes dues artistes, amb l’arpa i el trapezi. La darrera vetllada es completarà amb una visita guiada al jaciment i un sopar popular.

ADN a2m

El festival només té afany de cultura, festa i comunitat. Per això l’aportació és popular: 2 euros, per persona i vetllada. I tots els ingressos que es generen, es reinverteixen de manera directa en el festival, per sufragar despeses de programació, gestió i difusió de la proposta.

Així mateix, fem bandera d’un dels trets identitaris del festival: Com es feia en les festes populars d’antany i a l’hora de prendre la fresca durant les nits d’estiu, cadascú es porta la cadira -o el coixí o l’estora- de casa seua.

El sosteniment econòmic del festival és gràcies a les complicitats teixides amb institucions i equipaments del territori. Compta amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Tornabous, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i l’Espai Lluís Companys, del Tarròs.

També cal agrair el suport logístic de l’Ajuntament de la Fuliola i Boldú i de moltes persones, que a títol individual, contribueixen amb la cessió i l’arranjament dels espais.

Comparteix

També t'interessarà