La Banda Municipal de Lleida transforma l’Auditori en el plató televisiu d’‘Aplauso’

REDACCIÓ
Publicat: 
20-02-2022
Actualitzat: 20-02-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  •  La Banda Municipal de Lleida transforma l’Auditori en el plató televisiu d’‘Aplauso’
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Miquel de Santiago)

La Banda Municipal de Música vol transformar aquest diumenge l’Auditori Enric Granados en una discoteca a l’estil de la popular Joy Eslava de Madrid dels anys 80, on es va enregistrar ‘Aplauso’, el programa per excel·lència dedicat a la joventut de l’època, per on van desfilar les primeres figures del panorama musical del moment.

‘Aplauso’, que es va emetre entre el 1978 i 1983, es va idear amb la intenció de mostrar les tendències més pròximes als gustos de la majoria del públic, especialment dels joves, apostant per difondre la música més comercial i que copava les llistes de vendes.

El director de la Banda Municipal, Amadeu Urrea, igual que el programa televisiu, també ha volgut reservar una pàgina del concert dedicada a l’espai ‘La juventud baila’, en què es comptarà amb la col·laboració de l’escola de dansa Dancescape.

En aquest concert que ens proposa la BMS viatjarem del rhythm & blues al funk, passant per la música psicodèlica i el pop-rock, fins a endinsar-nos de ple en la música disco amb els seus ritmes repetitius i enganxadissos, inspirats en la música llatina, amb un background harmònic brillant i excels que grups com Earth, Wind & Fire van saber fusionar a la perfecció.

La pel·lícula ‘Febre del dissabte nit’ va ser un dels principals eixos de la difusió internacional de la música i de la moda disco, essent John Travolta el seu símbol. La Banda Municipal de Lleida ens suggereix amb aquest concert un recorregut pels Òscars, Grammy, Billboard, Globus d’Or, Bafta… sí, els “top” de la música disco. De l’‘YMCA’, de Village People, a l’himne ‘It’s Raining Men’; del pop de Michael Jackson al grup punk-rock d’‘Alaska’, passant pel gran Stevie Wonder i el retorn d’ABBA.

Comparteix

També t'interessarà