La Biblioteca Pública de Lleida, amb 90.000 carnets d’usuari

SEGREcom
Publicat: 
11-01-2017
Actualitzat: 11-01-2017 9:55
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Biblioteca Pública de Lleida, amb 90.000 carnets d’usuari

La Biblioteca Pública de Lleida ha expedit gairebé 90.000 carnets d’usuari des de l’estrena el gener del 1998 de les noves instal·lacions d’aquest equipament cultural a la rambla Aragó. Fins al passat 30 de novembre, el centre tenia registrats un total de 89.510 carnets. Encara que la xifra de l’últim mes de l’any no es comptabilitzarà fins d’aquí a uns dies, els responsables de la Biblioteca Pública calculen que seran al voltant dels 180 o 200 nous carnets, d’acord amb el ritme d’expedició dels últims anys. La xifra total del 2016 vorejarà així els 90.000 usuaris, gairebé un 3% més que els registrats fins al 2015, que van ser 87.458. Gemma Morlans, coordinadora de l’equipament, va assenyalar que "la majoria d’usuaris són veïns de Lleida, encara que també hi ha un bon nombre de residents en localitats de l’entorn de la capital del Segrià i de comarques com la Noguera i les Garrigues, a més de la zona de la Franja, en especial de Fraga".

Segons les estadístiques del 2015, quasi dos terceres parts dels posseïdors de carnet (més de 56.000 persones) se situen en una franja d’edat entre els 30 i els 64 anys; els majors de 65 anys representen més de 4.600, mentre que uns 9.000 tenen entre 3 i 17 anys. Val a destacar que uns 120 nadons fins als 2 anys compten també amb el carnet bibliotecari. Aquest document no només és imprescindible per accedir al servei de préstec sinó que l’usuari compta amb avantatges i descomptes en diversos equipaments culturals de Lleida com l’Auditori, l’Escorxador, CaixaForum i el Museu de Lleida, entre d’altres.

La biblioteca de Solsona obre un nou web i compte a Twitter

La Biblioteca Carles Morató de Solsona estrena l’any amb més presència a internet. Aquest equipament municipal ha posat en marxa la nova pàgina web, www.bibliotecasolsona.cat, des de la qual difon directament els serveis i les activitats que ofereix, a més de proporcionar un canal de participació als usuaris, a través de les quals poden formular preguntes i suggeriments, fer recomanacions i inscripcions a activitats i rebre el butlletí informatiu del centre. Paral·lelament, la biblioteca ha ampliat les vies de comunicació amb els ciutadans a través d’un compte a Twitter, @BiblioSolsona, en el qual també es publicaran de manera regular les informacions d’actualitat relacionades amb els serveis i novetats. En aquest sentit, la directora, Ester Barniol, destaca que "la pàgina web naix també com un espai de trobada en el qual els usuaris puguin fer aportacions".

Notícies relacionades: 
Comparteix

També t'interessarà