La Biblioteca Pública de Lleida exposa la tasca de la Fundació Vicente Ferrer a l'Índia

REDACCIÓ
Publicat: 
02-12-2021
Actualitzat: 02-12-2021 13:28
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Biblioteca Pública de Lleida exposa la tasca de la Fundació Vicente Ferrer a l'Índia
  • La Biblioteca Pública de Lleida exposa la tasca de la Fundació Vicente Ferrer a l'Índia
  • La Biblioteca Pública de Lleida exposa la tasca de la Fundació Vicente Ferrer a l'Índia

La Biblioteca Pública de Lleida acull des de l'1 de desembre i fins al pròxim 21 de gener la mostra "Viatge a la ciutat de l'infinit", que organitza la Fundació Vicente Ferrer i que presenta un recorregut fotogràfic del mig segle de fina d'aquesta entitat dedicada a treballar contra la pobresa a l'Índia.

"Viatge a la ciutat de l'infinit" convida l'espectador a submergir-se en la història de la Fundació, que aquest any commemora el seu cinquantè aniversari a l'Índia. El punt de partida comença amb l'arribada d'en Vicenç Ferrer a aquest país l'any 1952. El filantrop inicia a Manmhad, a l'estat de Maharastra, el seu primer contacte amb la pobresa d'aquell país, un preludi del projecte que desenvoluparà conjuntament amb l'Anna Ferrer a partir del 1969 a Anantapur, a l'estat d'Andhra Pradesh. "Viatge a la ciutat de l'Infinit" fa referència al nom de la regió rural on emprenen aquest projecte, Anantapur, que en telugu (llengua local) significa ciutat de l'infinit.

Per a les persones interessades, s'ofereix una visita guiada a l'exposició el pròxim dissabte 11 de desembre, a les 11 hores, sense reserva prèvia. El dissabte 18 a la mateixa hora també es farà una activitat d'explicar contes adreçats a nens i nenes a partir de tres anys. Esperanza Porta llegirà el conte kamishbai "La vaca sagrada" i es farà un taller de rangolis.

La Fundació Vicente Ferrer és una Organització No Governamental de Desenvolupament compromesa des de fa cinquanta anys amb el procés de transformació de zones rurals al sud-est de l'Índia. Dóna suport a comunitats empobrides i grups especialment vulnerables, com les dones i persones amb discapacitat.

Comparteix

També t'interessarà