La brama del cérvol es podrà observar en diversos punts d'informació del Pirineu

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
15-09-2023
Actualitzat: 15-09-2023 12:03
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La brama del cérvol es podrà observar en diversos punts d'informació del Pirineu
    Peu de foto: 
    Foto: Jesús-Pau Vázquez Vilardell / Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Estan habilitats als parcs de l'Alt Pirineu i Cadí-Moixeró i a les reserves de caça de l'Alt Pallars, Boumort i el Cadí


Aquest cap de setmana s'obren els punts d'informació per donar a conèixer la brama del cérvol al Parc Natural de l'Alt Pirineu i al Parc Natural del Cadí-Moixeró, així com a la reserves nacional de caça de l'Alt Pallars, Boumort i el Cadí. A través d'aquest servei s'ofereixen pautes d'actuació per observar aquest fenomen de forma segura sense malmetre la tranquil·litat de l'espècie, afavorint així l'ecoturisme i la seva desestacionalització. La brama del cérvol és la manifestació del zel d'aquesta espècie, un espectacle natural que té lloc des de mitjan setembre a mitjan octubre. Els cérvols cerquen les femelles i bramen de manera espectacular, especialment a primera i última hora del dia, intentant atreure el màxim nombre de femelles.

Al Parc Natural de l'Alt Pirineu i a la Reserva de Nacional de Caça de l'Alt Pallars s'han habilitat tres punts d'observació gratuïts a les Ares, Alós d'Isil i Cerbi, que estaran oberts en cap de setmana des del 16 de setembre fins el 15 d'octubre. Els punts d'observació disposaran d'informadors i material òptic des de trenc d'alba fins a les 11 hores i de 17 hores fins al vespre.

Així mateix, els guies intèrprets acreditats del Parc Natural de l'Alt Pirineu fan acompanyaments, de manera exclusiva i en grups reduïts, per viure l'experiència amb intensitat i seguretat. Mentre, a la Reserva Nacional de Caça de Boumort hi haurà un punt d'informació al Mirador de Fites que estarà operatiu els dies 16, 17, 23, 24, 25 i 30 de setembre, i 1, 7, 8, 12, 23, 14, i 15 d'octubre.

Comparteix

També t'interessarà