La calamarsada de dilluns al vespre afecta els cultius del Segrià

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
09-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La calamarsada de dilluns al vespre afecta els cultius del Segrià
    Peu de foto: 
    Ignasi Gómez (ACN)

La tempesta de calamarsa que va sacsejar les comarques de Ponent aquest dilluns al vespre va causar danys considerables, especialment a zones com Albatàrrec, al Segrià. Benjamí Biosca, un pagès local, va inspeccionar els seus camps de perers aquest dimarts al matí per avaluar els efectes del fenomen meteorològic. Segons Biosca, més de la meitat de la producció de fruita va resultar afectada, i ara caldrà aplicar tractaments per minimitzar els danys. Tot i això, Biosca lamenta que la qualitat de la fruita hagi quedat compromesa.

El pagès va descriure la calamarsa com a "pedra seca", que va caure durant uns trenta segons, seguida d'una tempesta amb pluja intensa i calamarsa de la mida d'un cigró. Els danys es van estendre per diferents localitats del Segrià, així com a altres municipis com Lleida, Almenar i Torres de Segre.

Elisabet Porta, de l'Agrupació Defensa Vegetal Ecològica de Ponent (ADV), va explicar que els ruixats provinents de l'Aragó portaven pedra i calamarsa, afectant diverses àrees de la comarca, amb Albatàrrec sent una de les zones més afectades. La calamarsa, de mida variable segons la ubicació, va causar danys als cultius locals i va posar en alerta els agricultors de la regió.

Comparteix

També t'interessarà