⏯️ La cançó de Gertrudis contra l’esclerosi múltiple comença a sonar millor gràcies als donatius

REDACCIÓ
29-06-2020
  • ⏯️ Gertrudis posa veu a la lluita contra l’esclerosi múltiple amb la "Pitjor cançó de l’estiu"

La Fundació Esclerosi Múltiple i el grup català Gertrudis han presentat la segona versió de la peça titulada “la pitjor cançó de l’estiu”, que s’emmarca en la campanya del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple 2020. Gràcies a les aportacions realitzades per desvetllar la peça musical, ja s’han aconseguit recaptar 60.000€ per combatre aquesta malaltia neurodegenerativa.

Degut a la situació d’excepcionalitat que vivim a causa de la crisis de la COVID-19, aquest any, la tradicional capbussada solidària per l’esclerosi múltiple (EM), que havia aconseguit aplegar més de 110.000 persones arreu del territori, no es podrà dur a terme de manera habitual. 

Per això, sota el lema “Mulla’t i fem que soni millor”, la Fundació va iniciar, el passat 16 de juny, una original iniciativa per recaptar fons que es va presentar amb una peça inicial de la “pitjor cançó de l’estiu”. Aquesta primera versió arrencava amb la banda tocant d’una manera cacofònica i amb uns recursos visuals que reforçaven el concepte de que per a les persones amb esclerosi múltiple (EM) la vida és com una melodia a la que li falten moltes notes. En aquesta segona versió, en canvi, ja es pot apreciar una evolució degut a la millora en el ritme i també en la lletra, així com una major fluïdesa entre els diferents plans que composen el videoclip.

Gràcies a les donacions que s’han fet a través del web mullat.cat per desvetllar aquesta segona peça ja s’han aconseguit recaptar un 20% de l’objectiu fixat. Tot i així, la Fundació Esclerosi Múltiple segueix animant a la societat a sumar-se a la iniciativa solidària per conèixer la tercera i última peça musical i assolir així l’objectiu final de 300.000€, que es destinaran a l’atenció neurorehabilitadora i d’acompanyament a més de donar suport a la recerca de la malaltia, que tan bons resultats ha donat els últims anys.

La peça final de “la pitjor cançó de l’estiu”, un remix d’un tema de Gertrudis que ha comptat amb la col·laboració de Vic Mirallas, es desvetllarà la setmana del diumenge 12 de juliol, data en que se celebrarà el Mulla’t 2020.  

Altres maneres de mullar-se per l’esclerosi múltiple

A banda de les donacions per millorar la cançó de Gertrudis, s’hi pot contribuir comprant articles com tovalloles, samarretes, bidons i altres articles amb la imatge del Mulla’t a les piscines participants a la jornada solidaria i a través del web mullat.cat/botiga. Els fons recaptats es destinaran a les diverses iniciatives que organitza la Fundació al llarg de l’any per aturar l’impacte de la malaltia. 

La Fundació Esclerosi Múltiple, en col·laboració amb la Federació Catalana de Natació i la Federació Catalana de Vela, també ha habilitat el web perquè tothom pugui nedar uns metres per l’EM, on vulgui i quan vulgui al llarg de l’estiu. Per participar-hi només és necessari inscriure’s al web, realitzar un donatiu i sumar els metres que es nedaran per l’esclerosi múltiple.  

Per col·laborar amb el “Mulla’t” també es pot comprar OleAurum, l'oli solidari elaborat per petits productors catalans agrupats sota la marca Olis de Catalunya i que es ven a més de 1.000 supermercats catalans durant tot el mes de juliol.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Seguiries estrictament les restriccions d'un nou confinament?