Referent de la setmana

Fundació Esclerosi Múltiple

#FEMCaragolada, per recaptar fons per les persones amb esclerosi múltiple durant el confinament

La Fundació lluita per aturar l’impacte d’aquesta malaltia neurodegenerativa

La Fundació Esclerosi Múltiple va néixer l’any 1989 per aturar l’impacte de la malaltia en la vida diària de les persones i el seu entorn. Aquesta també posa el focus en la formació i inserció laboral de les persones amb esclerosi múltiple. A Lleida, el Centre Neurorehabilitador va ser inaugurat el juny de l’any 2000, i des de llavors han passat per diversos emplaçaments. Actualment els trobarem al Passeig Onze de Setembre i compten amb 35 places diürnes concertades. La directora de la fundació a Lleida, Mònica Nieves, explica que “hi ha uns 650 lleidatans que pateixen la malaltia” i que tenen l’objectiu de “fer visibles els símptomes invisibles com poden ser la fatiga, el dolor o els problemes cognitius”. A l’esclerosi múltiple, expliquen des de l’associació, se la coneix com “la malaltia de les mil cares, perquè afecta de manera diferent cada persona i molts dels seus símptomes, com la fatiga o el dolor, són invisibles”. 

La FEM ofereix a Lleida diversos serveis:

  • Atenció a la persona recent diagnosticada: Si t’acaben de diagnosticar i necessites algú que t’escolti i resolgui els teus dubtes demana hora i vine a la Fundació a Lleida.  Un equip format per un infermer, un treballador social i un psicòleg t’ajudarà! 
  • Neurorehabilitació: En funció de l’evolució de la malaltia pots necessitar sessions de neurorehabilitació. Si és així, la Fundació té un centre a Lleida que et pot ajudar. Més informació.
  • Atenció domiciliària: Per a les persones que per diferents motius no poden desplaçar-se fins al nostre centre neurorehabilitador tenim el servei d’atenció domiciliària. Més informació.
  • Assessorament legal: Els advocats del  Col·lectiu Ronda t’assessoraran gratuïtament si tens dubtes o preguntes sobre prestacions, pensions o ajuts. Planteja’ns  el teu dubte! Més informació
  • Assessorament sexual: Els problemes sexuals poden ser un símptoma de l’esclerosi múltiple. A més, l’estat d’ànim i la medicació també poden tenir efectes en la sexualitat. Els experts en sexualitat de Tandem Team et respondran les preguntes si tens dubtes. 
  • Serveis per a familiars: L’esclerosi múltiple és una malaltia crònica i degenerativa. Per això, moltes vegades l’impacte de la malaltia també afecta a l’entorn més proper de la persona amb EM.
  • Grups de suport: Al llarg de l’any, es realitzen a Lleida diferents grups de suport per a parelles de persones amb EM (dones) i per a parelles de persones amb EM (homes). 
  • Curs gratuït i online "Som cuidadores": Des de la Fundació Esclerosi Múltiple, ofereixen aquesta formació gratuïta que ens farà aprendre a cuidar i a cuidar-te

Aquest juliol, el 26è Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple ha batut rècord de participació amb 650 piscines adherides a la convocatòria solidària. Un any més, la societat catalana s’ha mullat per solidaritzar-se amb les persones que conviuen amb la malaltia, la qual afecta actualment a més de 11.000 persones a Catalunya.

En total, més de 120.000 persones es van mullar per l’EM, un èxit de participació que es va traduïr en una recpatació de 300.000 euros bruts, els quals es destinaran a projectes per millorar els símptomes invisibles de la malaltia com la depressió, la fatiga, el dolor i la disfunció sexual, que sovint són els que més perjudiquen la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple.

Per les accions solidàries com el Mulla't, per tots els serveis que ofereixen amb la màxima professionalitat, sempre amparats per una vocació altruista i desinteressada, totes les persones que fomren la Fundació Esclerosi Múltiple són (i sempre ho seran) el nostre referent!

Més referents »

Comparteix

Agenda

maig

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Enquesta